Συνταγές και βίντεο

Δείτε εδώ κάποιες συνταγές και βίντεο για νόστιμα επιδόρπια & γεύματα!

Τα θρεπτικά σκευάσματα είναι προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε ενέργεια, πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τα δυσθρεπτικά άτομα που δεν καταφέρνουν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες σε πρωτεΐνες και ενέργεια μέσω της συμβατικής διατροφής (είτε επειδή δυσκολεύονται να τραφούν ή γιατί έχουν αυξημένες ανάγκες, επειδή π.χ. πάσχουν από ορισμένες ασθένειες).    

Ωστόσο, τα θρεπτικά σκευάσματα δεν αντικαθιστούν ένα γεύμα. Είναι σημαντικό τα άτομα να συνεχίζουν να τρώνε.    

Η πλειοψηφία των θρεπτικών σκευασμάτων είναι ροφήματα με βάση το γάλα σε διάφορες γεύσεις. Ορισμένα θρεπτικά σκευάσματα κυκλοφορούν σε μορφή κρέμας ή σε μορφή σκόνης για να προσφέρουν ποικιλία και να ικανοποιούν τις γεύσεις όλων των ασθενών.

Τα θρεπτικά σκευάσματα πρέπει να χορηγούνται υπό ιατρική επίβλεψη. Διατίθενται στα φαρμακεία (ή στο νοσοκομείο εφόσον ο ασθενής νοσηλεύεται).      

Τα θρεπτικά σκευάσματα πρέπει να καταναλώνονται κατά προτίμηση δροσερά αφού περάσει αρκετή ώρα από το γεύμα (ως σνακ, παραδείγματος χάρη στις 10 το πρωί, στις 4 το απόγευμα ή/και πριν τον ύπνο) για να διατηρείται η όρεξη για τα γεύματα.

Είναι δυνατό να ζεστάνετε ορισμένες γεύσεις των θρεπτικών σκευασμάτων για να τα προσαρμόσετε στις προτιμήσεις ορισμένων ασθενών.         

Για αυτό το λόγο, τοποθετείστε το περιεχόμενο του μπουκαλιού σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετέ το σε σιγανή φωτιά χωρίς να βράσει (ο βρασμός κινδυνεύει να αλλοιώσει τη γεύση και να καταστρέψει ορισμένες βιταμίνες που είναι ευαίσθητες στη θερμότητα).

Ένας μεγάλος αριθμός προϊόντων της σειράς των πόσιμων θρεπτικών σκευασμάτων της Nutricia δεν περιέχουν λακτόζη (αυτό σημαίνει ότι περιέχουν λιγότερα από 0,5 g λακτόζης ανά 100 ml όπως ορίζεται από τη νομοθεσία) και έχουν επομένως προσαρμοστεί ειδικά για τους ασθενείς που εμφανίζουν δυσανεξία στη λακτόζη.         

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα του εκάστοτε προϊόντος ή να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τα πόσιμα θρεπτικά σκευάσματα Nutricia αλλά και τα σκευάσματα σίτισης με καθετήρα δεν περιέχουν γλουτένη (λιγότερο από 20 mg/kg) κι επομένως είναι ειδικά προσαρμοσμένα σε ασθενείς που εμφανίζουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Ναι. Γιατί όλα τα προϊόντα Nutricia (από του στόματος σίτιση & με καθετήρα) δεν περιέχουν γλουτένη και είναι επομένως κατάλληλα για κατανάλωση από άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα ειδικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα της Nutricia και της καταλληλότητάς τους για τα άτομα που πάσχουν από αλλεργίες ή τροφικές δυσανεξίες παρακαλούμε να μας αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση MedicalNutrition@nutricia.gr.

Μόνο το Fortimel Crème μπορεί να καταψυχθεί για να καταναλωθεί ως παγωτό. Όλα τα θρεπτικά σκευάσματα μπορούν να τοποθετούνται στο ψυγείο για να καταναλώνονται δροσερά.

Η ποσότητα πρέπει να καθορίζεται από τον ιατρό ή το διαιτολόγο ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες του ασθενούς. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε πιστά τη συνιστώμενη δοσολογία για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία.        

Οι διαβητικοί ασθενείς έχουν ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες που πρέπει να ισορροπούν μεταξύ της επάρκειας των θρεπτικών συστατικών και του γλυκαιμικού ελέγχου. Το Diasip  περιέχει συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά τα οποία παρέχουν στους διαβητικούς ασθενείς όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά,  ενώ παράλληλα οι ασθενείς μπορούν να ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης χωρίς  να αυξάνονται τα επίπεδα τριγλυκεριδίων. Περιέχει συγκεκριμένους υδατάνθρακες που βελτιώνουν τα μεταγευματικά επίπεδα γλυκόζης, πρωτεΐνες για τη βελτίωση της γλυκόζης νηστείας και φυτικές ίνες που βελτιώνουν το μεταβολισμό γλυκόζης. Είναι διατροφικά πλήρες και ελεύθερο γλουτένης.

Κάθε κουτί Protifar περιέχει μια μεζούρα  2,5 g σκόνης  (δηλαδή 2,2 g πρωτεϊνών).

Όλα τα θρεπτικά σκευάσματα από του στόματος ή μέσω καθετήρα πρέπει να φυλάσσονται  σε δροσερό και ξηρό μέρος προφυλαγμένο από άμεση έκθεση στη ζέστη και την υγρασία. Αυτές οι πληροφορίες επαναλαμβάνονται στην ετικέτα των προϊόντων με την ένδειξη: «Να διατηρείται σε μέρος δροσερό και ξηρό».

Επειδή τα παιδιά έχουν ειδικές διατροφικές ανάγκες που διαφέρουν από τις ανάγκες των ενηλίκων, τα προϊόντα Infatrini, NutriniDrink Powder και NutriniDrink Multi Fibre είναι φόρμουλες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτά. Το Infatrini προορίζεται για βρέφη από τη γέννηση έως 18 μηνών και η σειρά NutriniDrink για παιδιά ηλικίας 1 έως 16 ετών.         

Τα θρεπτικά σκευάσματα της σειράς Fortimel δεν πρέπει να καταναλώνονται από παιδιά κάτω των 3 ετών. Για τα παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών, τα θρεπτικά σκευάσματα Fortimel πρέπει να χορηγούνται μόνο με σύσταση του ιατρού ή διαιτολόγου.

Η σειρά NutriniDrink δεν περιέχει καμία τεχνητή χρωστική ουσία.

Το Infatrini δεν πρέπει να καταψύχετε, επειδή το προϊόν κινδυνεύει να διαλυθεί κατά την απόψυξη. Αντίθετα, μπορείτε να καταψύξετε το παρασκευασμένο γεύμα στο οποίο θα έχετε προσθέσει το Infatrini.

Το Infatrini προορίζεται για βρέφη με δυσθρεψία από τη γέννηση έως 18 μηνών. Όμως, η λακτόζη αποτελεί μείζονα πηγή ενέργειας που περιέχεται στο μητρικό γάλα και παίζει σημαντικό ρόλο στην ωρίμανση της εντερικής λειτουργίας των παιδιών. Για αυτό το λόγο το Infatrini περιέχει λακτόζη.  

 

Ναι. Ορισμένα άτομα προτιμούν να λαμβάνουν θρεπτικά σκευάσματα που προστίθενται  σε άλλα τρόφιμα και ροφήματα.

Η Nutricia προσφέρει τα προϊόντα Neocate και Neocate Advance τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τα βρέφη και τα παιδιά που έχουν αλλεργία στις πρωτεΐνες γάλακτος αγελάδος.  Καθώς και τη σειρά Elemental για παιδιά άνω των 5 ετών και ενήλικεςμε πολυτροφικές αλλεργίες.

Τα υπόλοιπα θρεπτικά σκευάσματα της Nutricia περιέχουν πρωτεΐνες γάλακτος αγελάδος και δεν πρέπει να καταναλώνονται από αυτούς τους ασθενείς.

Είναι σημαντικό να συζητήσετε με τον ιατρό ή τον διαιτολόγο που σας παρακολουθεί σχετικά με τη διατροφή και το βάρος του μωρού σας.

Ο ιατρός ή ο διαιτολόγος σας θα είναι σε θέση να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την ενδεικνυόμενη χρήση του Infatrini. Η σύνθεση αυτού του προϊόντος είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.nutricia-medical.gr,  εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Κάθε ασθενής είναι διαφορετικός και ο ιατρός σας είναι αυτός που γνωρίζει καλύτερα το ιατρικό σας ιστορικό και τις ανάγκες σας. Επομένως ο ιατρός σας θα αποφασίσει τον τύπο φροντίδας που είναι καλύτερος για εσάς.

  • Τι είναι η διαταραχή του Κύκλου Ουρίας;
    Η διαταραχή του Κύκλου της Ουρίας (ΔΚΟ) είναι ένα ενδογενές μεταβολικό νόσημα που προκαλείται από ανεπάρκεια ενός από τα ένζυμα που συμμετέχουν στον κύκλο της ουρίας και ευθύνεται για την απέκκριση του αμμωνίου.  Ο κύκλος της ουρίας περιλαμβάνει μια σειρά βιοχημικών σταδίων όπου το άζωτο, ένα προϊόν των απεκκρίσεων του μεταβολισμού των πρωτεϊνών απεκκρίνεται από το αίμα και στη συνέχεια μετατρέπεται σε ουρία.  Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η ουρία αποβάλλεται στη συνέχεια με τα ούρα. Στις διαταραχές του Κύκλου της Ουρίας, το άζωτο συσσωρεύεται υπό μορφή αμμωνίου που είναι τοξικό για το σώμα.  
  • Επιπολασμός
    Η Διάσκεψη Συναίνεσης για τον Κύκλο της Ουρίας εκτίμησε τον επιπολασμό σε 1 ανά 30.000 γεννήσεις.  Εκτιμάται ότι έως το 20% των περιστατικών συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου στα βρέφη μπορεί να αποδοθεί σε εγγενές σφάλμα του μεταβολισμού το οποίο διαγνώστηκε ως διαταραχή του Κύκλου της Ουρίας. 
  • Κλινικά συμπτώματα
    Η νόσος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και εκδηλώνεται με απώλεια όρεξης, άρνηση σίτισης  και έμετο.
    Νεογνική περίοδος: τα παιδιά τα οποία πάσχουν από πολύ σοβαρές διαταραχές του κύκλου της ουρίας εμφανίζουν γενικά συμπτώματα εντός των πρώτων 24 ωρών της ζωής τους. Το βρέφος μπορεί να είναι ευερέθιστο, να έχει έμετο και αυξανόμενο λήθαργο.  Ενδέχεται να παρουσιαστούν σπασμοί, μείωση του μυικού τόνου, αναπνευστική δυσχέρεια και κώμα.
    Παιδιά: τα παιδιά με ελαφριά έως μέτρια έλλειψη δεν εμφανίζουν κανένα σύμπτωμα.  Πρόκειται συχνά για υπερενεργητικά παιδιά τα οποία διανύουν φάσεις κρίσεων και συμπεριφορές αυτοακρωτηριασμού, άρνηση σίτισης με διατροφική αγωγή που περιλαμβάνει κρέας ή άλλα τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες.  Επεισόδια υπεραμμωνιαιμίας μπορούν να συμβούν, κυρίως μετά από φλεγμονώδεις νόσους, γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνες ή κατά τη διάρκεια φάσεων νηστείας.
    Ενήλικες: ο αριθμός των διαγνωσμένων ατόμων έχει αυξηθεί με σημαντικό ρυθμό.  Πρόσφατα δεδομένα κατέδειξαν ότι αυτά τα άτομα επέζησαν επειδή έπασχαν από λιγότερο σοβαρές ελλείψεις ενζύμων.  Αυτά τα άτομα εμφανίζουν συμπτώματα λήθαργου και παραληρήματος. 
  • Διάγνωση
    Η διάγνωση βασίζεται στην άνοδο στο πλάσμα της αμμωνίας, της γλουταμίνης και της αλανίνης. Στις διαταραχές του κύκλου ουρίας είναι δυνατή η προγεννητική διάγνωση.   
  • Θεραπεία
    Η θεραπεία έγκειται στην εξισορρόπηση των διατροφικών πρωτεϊνών προκειμένου να προσλαμβάνει ο οργανισμός τα βασικά αμινοξέα για να καταστήσουν δυνατό τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό και ανάπτυξη, περιορίζοντας τον κίνδυνο σχηματισμού αμμωνίου με την υπερβολική πρόσληψη.  Στις σοβαρότερες μορφές της νόσου μπορούν να χρησιμοποιηθούν υποκατάστατα πρωτεΐνης (μείγματα αμινοξέων) για την κάλυψη των αναγκών σε πρωτεΐνες και βιταμίνες, ανόργανα συστατικά και ολιγοστοιχεία.   Επίσης είναι δυνατή η χρήση φαρμάκων που ενεργοποιούν εναλλακτικές οδούς για την αποβολή του αμμωνίου από το αίμα.
    ⇒ Η Ιατρική Διατροφή της Nutricia προσφέρει για την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης διάφορα υποκατάστατα πρωτεΐνης ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα.

    • για τα βρέφη (0 έως 1 έτους):
      • UCD1 (γεύση: ουδέτερη)
    • για τα βρέφη/παιδιά/ενήλικες:
      • Μίγμα Ελεύθερων Αμινοξέων (από την γέννηση) (γεύση: ουδέτερη)
      • L-Αργινίνη (από την γέννηση) (γεύση: ουδέτερη)
      • Dialamine (από τον 6ο μήνα) (γεύση: πορτοκάλι)
    • για παιδιά/εφήβους (1-14 ετών):
        • UCD 2 (γεύση : ουδέτερη)
  • Τι είναι η Υπερλυσιναιμία;
    Η Υπερλυσιναιμία είναι ένα ενδογενές μεταβολικό νόσημα που προκαλείται από έλλειψη ενζύμου που εμποδίζει την αποδόμηση της λυσίνης. Αυτή η νόσος χαρακτηρίζεται από συσσώρευση  λυσίνης.
  • Επιπολασμός
    Μη προσδιορισμένος
  • Κλινικά συμπτώματα
    τα κλινικά συμπτώματα είναι διάχυτα και χαρακτηρίζονται από νοητική υστέρηση, σπασμούς, αναιμία και γενικευμένη κόπωση.
  • Διάγνωση
    Γίνεται με τον εντοπισμό αυξημένων επιπέδων λυσίνης στο πλάσμα και στα ούρα.
  • Θεραπεία
    Η θεραπεία έγκειται στην τήρηση υποπρωτεϊνικής διαιτητικής αγωγής (χαμηλή σε πρωτεΐνες), αυστηρά περιορισμένη σε λυσίνη με συγχορήγηση υποκατάστατων πρωτεΐνης για να διασφαλιστεί η καθημερινή πρόσληψη πρωτεϊνών.
    ⇒ Η Ιατρική Διατροφή της Nutricia προσφέρει για την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης διάφορα υποκατάστατα πρωτεΐνης ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα.

    • για τα παιδιά (1-8 ετών):
      • XLYS Maxamaid (γεύση: ουδέτερη)

  

  • Τι είναι η Ισοβαλερική Οξυαιμία;  
    Η Ισοβαλερική Οξυαιμία είναι ένα ενδογενές μεταβολικό νόσημα που προκαλείται από έλλειψη ενζύμου που εμποδίζει την αποδόμηση της λευκίνης. Αυτή η νόσος χαρακτηρίζεται από συσσώρευση ισοβαλερικού οξέος που είναι τοξικό για τον οργανισμό.
  • Επιπολασμός
    Κυμαινόμενη ανάλογα με τη χώρα: 1 περιστατικό ανά 80.000 γεννήσεις στη Γερμανία έως 1 περιστατικό ανά 250.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Κλινικά συμπτώματα
    Η συγκέντρωση ισοβαλερικού οξέος επιφέρει ιδιάζουσα μυρωδιά του ιδρώτα των ποδιών.   Περίπου στα μισά περιστατικά, τα κλινικά σημεία και τα συμπτώματα αυτής της νόσου εμφανίζονται μερικές ημέρες μετά τη γέννηση και περιλαμβάνουν άρνηση σίτισης, έμετο, σπασμούς, υπεραμμωνιναιμία και έλλειψη ενέργειας που μπορεί να φτάσει έως το κώμα.  Στο άλλο 50% των περιστατικών, τα κλινικά σημεία και τα συμπτώματα της νόσου φαίνονται κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας.  Πυροδοτούνται συχνά από λοίμωξη ή από την κατανάλωση αυξημένης ποσότητας τροφής πλούσιας σε πρωτεΐνες.
  • Διάγνωση
    Βασίζεται στην αύξηση των επιπέδων του ισοβαλερικού οξέος στο πλάσμα και στην  αύξηση των συγκεντρώσεων της ισοβαλερικής γλυκίνης στο πλάσμα.
  • Θεραπεία
    Η θεραπεία έγκειται στον περιορισμό πρόσληψης πρωτεϊνών  μέσω της διατροφής (ιδιαίτερα της λευκίνης) και τη συγχορήγηση υποκατάστατων πρωτεΐνης για να διασφαλιστεί η ημερήσια πρόσληψη πρωτεϊνών.
    ⇒ Η Ιατρική Διατροφή της Nutricia προσφέρει για την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης διάφορα υποκατάστατα πρωτεΐνης ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα.

    • για τα βρέφη (0 έως 1 έτους) :
      • IVA Anamix Infant (γεύση: ουδέτερη)
    • για τα παιδιά (1-8 ετών):
      • XLEU Maxamaid (γεύση: ουδέτερη)
    • για παιδιά/εφήβους/ενηλίκους (άνω των 8 ετών) :
      • XLEU Maxamum (γεύση: ουδέτερη)

 

  • Τι είναι η Γλουταρική Οξυουρία τύπου 1?  
    Η Γλουταρική Οξυουρία τύπου 1 είναι ένα ενδογενές μεταβολικό νόσημα που προκαλείται από έλλειψη ενζύμου που εμποδίζει το μεταβολισμό της λυσίνης, της υδροξυλυσίνης και της τρυπτοφάνης.  Αυτή η νόσος χαρακτηρίζεται από συσσώρευση γλουταρικού οξέος,     3-υδροξυγλουταρικού οξέος και γλουτακονικού οξέος, όλα εκ των οποίων είναι τοξικά για τον εγκέφαλο και άλλα όργανα.
  • Επιπολασμός
    1 περιστατικό ανά 100.000 γεννήσεις.
  • Κλινικά συμπτώματα
    Οι εκδηλώσεις της νόσου ποικίλλουν σημαντικά και πλήττουν λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά τον εγκέφαλο, προκαλώντας νευροκινητικά προβλήματα (δυσκολίες μετακίνησης, σπασμοί, επιληπτικές κρίσεις και μείωση του μυϊκού τόνου). Ενδέχεται να παρατηρηθούν μη φυσιολογικές αιμορραγίες (εγκέφαλος, μάτια)
  • Διάγνωση
    Πραγματοποιείται με την ανίχνευση αυξημένων επιπέδων γλουταρικού οξέος στα ούρα και μείωση των επιπέδων της καρνιτίνης στο αίμα.
  • Θεραπεία
    Η θεραπεία περιλαμβάνει πολλές προσεγγίσεις: υποπρωτεϊνική διαιτητική αγωγή (χαμηλή σε πρωτεΐνες), αυστηρά περιορισμένη σε λυσίνη και τρυπτοφάνη με συγχορήγηση μειγμάτων αμινοξέων για να διασφαλιστεί η καθημερινή πρόσληψη πρωτεϊνών. Η γλουταρική οξυουρία τύπου 1 επιδεινώνεται σε περίπτωση νηστείας ή/και λοιμώξεων. Τέτοιου είδους επεισόδια πρέπει συνεπώς να ελαχιστοποιούνται στο μέτρο του δυνατού.
    ⇒Η Ιατρική Διατροφή της Nutricia προσφέρει για την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης διάφορα υποκατάστατα πρωτεΐνης ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα.

    • για παιδιά (1-8 ετών):
      • XLYS, LOW TRY Maxamaid (από 1 έως 8 ετών) (γεύση: ουδέτερη)
    • για  παιδιά/εφήβους/ενηλίκους (άνω των 8 ετών)
      • XLYS, LOW TRY Maxamum (γεύση: πορτοκάλι)

 

  • Τι είναι η Ομοκυστινουρία ; 
    Η Ομοκυστινουρία είναι ένα ενδογενές μεταβολικό νόσημα που προκαλείται από την έλλειψη ενζύμου η οποία εμποδίζει τη μετατροπή της ομοκυστεΐνης σε κυστεΐνη. Η νόσος χαρακτηρίζεται από συσσώρευση ομοκυστεΐνης η οποία είναι τοξική στο αίμα και τα ούρα.
  • Επιπολασμός
    Κυμαίνεται ανάλογα με τη χώρα. Εκτίμηση για την  Ευρώπη: από 0,1 για 100.000 γεννήσεις στη Σκωτία έως 5 περιστατικά ανά 100 000 γεννήσεις στη Δανία.
  • Κλινικά συμπτώματα
    Πρόκειται για μια εξελικτικού τύπου διαταραχή.  Η ομοκυστινουρία εκδηλώνεται συνήθως κατά τη σχολική ηλικία με την εμφάνιση σταδιακής νοητικής υστέρησης, προβλημάτων όρασης και οστεοπόρωσης.
  • Διάγνωση
    Αύξηση των επιπέδων ομοκυστεΐνης και μεθειονίνης στο αίμα και  τα ούρα. Μείωση των επιπέδων κυστεΐνης και κυσταθειονίνης στο αίμα.  Είναι δυνατό να διενεργηθεί προγεννητική διάγνωση.
  • Θεραπεία
    Μείωση των επιπέδων ομοκυστεΐνης ενισχύοντας τη μετατροπή της με τη χορήγηση βιταμίνης Β6, βιταμίνης Β12  και φολικού οξέος ή βεταΐνης. Αυτό πρέπει να συνδέεται με υποπρωτεϊνική διαιτητική αγωγή (χαμηλή σε πρωτεΐνες) και αυστηρά περιορισμένη σε μεθειονίνη με συγχορήγηση υποκατάστατων πρωτεΐνης για να διασφαλιστεί η καθημερινή πρόσληψη πρωτεϊνών.
    ⇒Η Ιατρική Διατροφή της Nutricia προσφέρει για την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης διάφορα υποκατάστατα πρωτεΐνης ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα.

    • για βρέφη, παιδιά και ενήλικες
      • XMET Homidon (από τη γέννηση) (γεύση : ουδέτερη)
    • για παιδιά:
      • HCU Anamix Junior LQ (από 3 έως 10 ετών) (γεύση : ουδέτερη)
    • για  παιδιά/εφήβους/ενηλίκους (άνω των 8 ετών)
      • HOM 2 (γεύση : ουδέτερη)

  • Τι είναι η  Μεθυλμαλονική και Προπιονική Oξυαιμία; 
    Η Μεθυλμαλονική Οξυαιμία και η Προπιονική Οξυαιμία είναι ενδογενή μεταβολικά νοσήματα που προκαλούνται από έλλειψη ενζύμου που εμποδίζει την αποδόμηση της ισολευκίνης, της βαλίνης, της θρεονίνης, της μεθειονίνης και εν μέρει της λευκίνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση αυτών των ουσιών στον οργανισμό.  
  • Επιπολασμός
    Προπιονική οξυαιμία: 1 περιστατικό ανά 100.000 γεννήσεις
    Μεθυλμαλονική οξυαιμία:  1 περιστατικό ανά 50.000 γεννήσεις 
  • Κλινικά Συμπτώματα
    • Νεογνική μορφή: εκδηλώνεται υπό μορφή εγκεφαλικής βλάβης (εγκεφαλοπάθεια) και πιθανού λήθαργου, άρνηση σίτισης, αφυδάτωσης, εμέτου, εγκεφαλικού οιδήματος και κώματος.   
    • Διαλείπουσα μορφή: τα συμπτώματα της νόσου είναι πιθανά έως την ενήλικη ζωή με υποτροπιάζοντα επεισόδια κώματος, λήθαργου, αταξία μελών  (έλλειψη ισορροπίας, ανωμαλίες συντονισμού εκούσιων κινήσεων) και νευρολογικά συμπτώματα.  
    • Χρόνια εξελικτική μορφή: εκδηλώνεται με έλλειψη μυικού τόνου, ανορεξία, έμετο, καθυστέρηση της ανάπτυξης και υποτροπιάζουσες λοιμώξεις.    
  • Διάγνωση
    Πραγματοποιείται με τον εντοπισμό αυξημένων επιπέδων γλυκίνης, αλανίνης, μεθυλμαλονικού και προπιονικού οξέος στα ούρα.  
  • Θεραπεία
    Υποπρωτεϊνική Διαιτητική Αγωγή (χαμηλή σε πρωτεΐνες), αυστηρά περιορισμένη σε ισολευκίνη, βαλίνη, θρεονίνη και μεθειονίνη με συγχορήγηση υποκατάστατων πρωτεΐνης για να διασφαλιστεί η καθημερινή πρόσληψη πρωτεϊνών.
    ⇒Η Ιατρική Διατροφή της Nutricia προσφέρει για την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης διάφορα υποκατάστατα πρωτεϊνών ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα. 

    • για τα βρέφη (0 έως 1 έτους) : 
      • MMA/PA Anamix Infant (γεύση : ουδέτερη)  
      • OS 1 (γεύση : ουδέτερη)  
    • για τα παιδιά:  
      • XMTVI Maxamaid (από 1 έως 8 ετών)
      • OS 2 (από 1 έως 14 ετών)  (γεύση : ουδέτερη) 
    • για  παιδιά/εφήβους/ενηλίκους (άνω των 8 ετών):  
      • XMTVI Maxamum (γεύση : ουδέτερη)

  • Τι είναι η Τυροσιναιμία;  
    Η Τυροσιναιμία είναι ένα ενδογενές μεταβολικό νόσημα της τυροσίνης. Υπάρχουν τρεις τύποι Τυροσιναιμίας οι οποίοι αντιστοιχούν στη μετάλλαξη 3 διαφορετικών ενζύμων: (i) Τυροσιναιμία τύπου 1 (η συχνότερη) : έλλειψη υδρολάσης του ακετοξικού φουμαρυλίου  (ii) Τυροσιναιμία τύπου 2 : έλλειψη του ενζύμου αμινοτρασφεράση                          (iii) Τυροσιναιμία τύπου 3 : έλλειψη του ενζύμου 4-υδροξυφαινυλοπυροσταφυλική διοξυγενάση.
  • Επιπολασμός
    1 περιστατικό ανά 100.000 γεννήσεις
  • Κλινικά συμπτώματα 
    • Οξεία μορφή : εκδηλώνεται κατά την πρώτη εβδομάδα της ζωής με σοβαρή ηπατική ανεπάρκεια, έμετο, αιμορραγίες και σηψαιμία. 
    • Χρόνια μορφή : εκδηλώνεται τις περισσότερες φορές με κίρρωση, καθυστέρηση της ανάπτυξης, ραχιτισμό και κρίσεις νευρολογικού τύπου.   
  • Διάγνωση
    Γίνεται με τον εντοπισμό αυξημένων επιπέδων τυροσίνης και μεθειονίνης στο πλάσμα.  Είναι δυνατή και η προγεννητική διάγνωσή της. 
  • Θεραπεία
    Μακροχρόνια: υποπρωτεϊνική διατροφική αγωγή (χαμηλή σε πρωτεΐνες), αυστηρά περιορισμένη σε τυροσίνη και φαινυλαλανίνη με συγχορήγηση υποκατάστατων πρωτεΐνης για να διασφαλιστεί η καθημερινή πρόσληψη πρωτεϊνών.
    Η Ιατρική Διατροφή της Nutricia προσφέρει για την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης διάφορα υποκατάστατα πρωτεϊνών ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα. 

    • για τα βρέφη (0 έως 1 έτους) : 
      • TYR Anamix Infant (γεύση : ουδέτερη)
      • TYR 1 (γεύση : ουδέτερη)  
    • για τα παιδιά: 
      • TYR 2 (από 1 έως 14 ετών) (γεύση : ουδέτερη)
      • TYR Anamix Junior LQ (από 3 έως 10 ετών) (γεύση : πορτοκάλι)

  • Τι είναι η Νόσος ως από Οσμής Ούρων Σφενδάμου;
    Η Νόσος ως από Οσμής Ούρων Σφενδάμου (MSUD) είναι ένα ενδογενές νόσημα του μεταβολισμού το οποίο συνδέεται με ένα ενζυμικό σύμπλοκο (την αφυδρογονάση των άλφα-κετοξέων), που ευθύνεται για τη διάσπαση ορισμένων  αμινοξέων (της λευκίνης, της ισολευκίνης και της βαλίνης).
  • Επιπολασμός
    1 περιστατικό ανά 200.000 γεννήσεις.
  • Κλινικά συμπτώματα
    • εγκεφαλικές  βλάβες, βλάβες και σταδιακός εκφυλισμός του κεντρικού νευρικού συστήματος,
    • ούρα που έχουν τη χαρακτηριστική οσμή του σιροπιού σφενδάμου μετά από πολλές ημέρες συσσώρευσης των Αμινοξέων τα οποία δεν έχουν μεταβολιστεί.
    • Σοβαρή μορφή: εκδηλώνεται σε διάστημα 3 έως 5 ημερών μετά τη γέννηση με λήθαργο, δυσκολίες σίτισης, υπνηλία, μυική ακαμψία, κώμα, καθώς και τη χαρακτηριστική οσμή σιροπιού σφενδάμου στα ούρα. 
    • Μέτρια μορφή νόσου: εμφανίζεται σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας προκαλώντας εξελικτική νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται κυρίως από ψυχοκινητική καθυστέρηση.      
  • Διάγνωση
    Γίνεται μέσω του εντοπισμού αυξημένων επιπέδων λευκίνης, ισολευκίνης και βαλίνης στο πλάσμα και τα ούρα  και παρουσία αλλο-ισολευκίνης.  Είναι δυνατή και η προγεννητική διάγνωσή της.
  • Θεραπεία
    Υποπρωτεϊνική Διαιτητική Αγωγή (χαμηλή σε πρωτεϊνες), αυστηρά περιορισμένη σε αμινοξέα διακλαδισμένης αλύσου (λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη) με συγχορήγηση υποκατάστατων πρωτεΐνης (μίγματα αμινοξέων) για να διασφαλιστεί η καθημερινή πρόσληψη πρωτεϊνών.
    ⇒ Η Ιατρική Διατροφή της Nutricia προσφέρει για την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης διάφορα μείγματα αμινοξέων ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα.

    • για τα βρέφη (0 έως 1 έτους) :
      • MSUD Anamix Infant (γεύση : ουδέτερη)
      • MSUD AID (γεύση : ουδέτερη)
    • για τα παιδιά:
      • MSUD Anamix Junior LQ (από 3 έως 10 ετών) (γεύση : ποστοκάλι)
      • MSUD 2 Prima (από1 έως 8 ετών) (γεύση : ουδέτερη)
    • για τα παιδιά/εφήβους/ενηλίκους (άνω των  8 ετών) :
      • MSUD 2 Secunda (γεύση: ουδέτερη)

Κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά

Ιατροτεχνολογικά προϊόντα κατηγορίας  IIa :
πριν από κάθε χρήση, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης.

  • Για εντερική χρήση / Μιας χρήσης / Ταχύτητα χορήγησης ρυθμιζόμενη από αντλία αποκλειστικά.
  • Από PVC, χωρίς φθαλικό δι (2-αιθυλoεξυλo) εστέρα (DEHP), δεν περιέχει latex/Αποστείρωση με EO 
  • Αρσενικό βύσμα  EnLock. 
  • Φυλάξτε σε ξηρό μέρος προστατευμένο από τη σκόνη.
  • Περιλαμβάνει αποσπώμενα μέρη που μπορεί να είναι επικίνδυνα για τα παιδιά.

Στο πλαίσιο συνεργασίας επιχειρήσεων ιατρικής διατροφής, η Ιατρική Διατροφή  της NUTRICIA δημιούργησε τα συστήματα σύνδεσης ENLock και ENPlus για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα της σειράς Flocare®. Είναι ειδικά για την εντερική σίτιση και έχουν σχεδιαστεί για να είναι μη συμβατά με τις συσκευές παρεντερικής σίτισης.

Η απόφαση χρήσης των θρεπτικών σκευασμάτων κατά τη διάρκεια της κύησης πρέπει να λαμβάνεται από τον ιατρό σας.

Neocate, η μόνη φόρμουλα αμινοξέων με έμπνευση από το μητρικό γάλα και 30 χρόνια εμπειρία στη διαχείριση της αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα.

Το Neocate είναι θρεπτικά πλήρης υποαλλεργική φόρμουλα, ειδικά σχεδιασμένη για να παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για την βέλτιστη ανάπτυξη των βρεφών έως 1 έτους με αλλεργία στο γάλα αγελάδος ή πολυτροφική αλλεργία.

Το Neocate μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με μητρικό θηλασμό ή/και με άλλα τρόφιμα κατά ή μετά τον απογαλακτισμό. Το Neocate LCP είναι κατάλληλο ως αποκλειστική διατροφή για βρέφη έως 1 έτους.

Τα βρέφη τα οποία καταναλώνουν Neocate, σύμφωνα με μελέτες, έχουν γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση συμπτωμάτων:

  • Μέσα σε 3 μέρες: σημαντική βελτίωση εκζέματος και άλλων συμπτωμάτων
  • Μέσα σε 14 μέρες: πλήρης επίλυση συμπτωμάτων και αύξηση βάρους

Το 10% των βρεφών με αλλεργία στο γάλα αγελάδος και το 40% των βρεφών με πολύπλοκη τροφική αλλεργία δεν ανταποκρίνονται σε γάλα εκτενούς υδρόλυσης. Το Neocate μπορεί να επιλύσει συμπτώματα τα οποία δεν αντιμετωπίζονται με γάλα εκτενούς υδρόλυσης.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, εφόσον τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν μέσα σε 2-4 εβδομάδες μετά την χορήγηση γάλατος εκτενούς υδρόλυσης , ενδείκνυται η χορήγηση στοιχειακής φόρμουλας.

Το Neocate είναι η μόνη στοιχειακή φόρμουλα που:

  • Περιέχει νουκλεοτίδια
  • Περιέχει LCPs σύμφωνα με τις συστάσεις του EFSA για την οπτική ανάπτυξη των βρεφών σε αναλογία 1:1
  • Αποτελλεί τμήμα μίας σειράς στοιχειακών προϊόντων προσαρμοσμένων ανά ηλικία
  • Στηρίζεται από πάνω από 80 μελέτες παγκοσμίως.

Πρωτοπόροι στην στοιχειακή διατροφή, με μοναδική σειρά στοιχειακών προϊόντων θρεπτικά προσαρμοσμένη ανά ηλικία, για να καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες κάθε παιδιού.

Η σειρά Neocate προσφέρει:

  • Ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για βρέφη και παιδιά με αλλεργία στο γάλα αγελάδος, πολυτροφική αλλεργία ή άλλες παθήσεις όπου ενδείκνυται η χορήγηση στοιχειακής φόρμουλας.
  • Ειδικά σχεδιασμένη ανά ηλικιακό στάδιο σειρά προϊόντων για την κάλυψη των μεταβαλλόμενων θρεπτικών αναγκών των βρεφών καθώς μεγαλώνουν και περνούν στη νηπιακή ηλικία και στην παιδική ηλικία
  • Υποστήριξη τη στιγμή της διάγνωσης, κατά τα πρώτα στάδια της διαιτητικής διαχείρισης, στη βρεφική ηλικία, κατά τον απογαλακτισμό και τα πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας.

Η σειρά αποτελλείται από 100% ελεύθερα αμινοξέα και παρασκευάζεται σε περιβάλλον ελεύθερο πρωτεΐνης γάλακτος.

Η σειρά Neocate αποτελείται από Διαιτητικά Τρόφιμα για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς και θα πρέπει να καταναλώνεται κατόπιν ιατρικής σύστασης.

 

Σειρά Neocate: πάνω από 80 μελέτες και 30 χρόνια εμπειρίας σε περισσότερες από 10 παθήσεις

Η σειρά Neocate υποστηρίζεται από τις περισσότερες μελέτες από οποιοδήποτε άλλη υποαλλεργική στοιχειακή φόρμουλα.

Επιστημονικές μελέτες με τα προϊόντα της σειράς Neocate έχουν παρουσιαστεί σε κορυφαία συνέδρια ή δημοσιευθεί σε εξειδικευμένα επιστημονικά περιοδικά.

 

expertcare science diagram

Ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών για ιατρούς και γονείς.

Το ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών υποστήριξης της σειράς Neocate, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Expertcare με επίκεντρο την υποστήριξη τόσο των ιατρών όσο και των γονιών.

Υπηρεσίες που προσφέρονται:

  • Επιστημονική υποστήριξη
  • Βιβλίο συνταγών
  • Γραμμή Φροντίδας χωρίς χρέωση
  • Οδηγίες αποζημίωσης μέσω κλειδαρίθμου

Τα θρεπτικά σκευάσματα είναι προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε ενέργεια, πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τα δυσθρεπτικά άτομα που δεν καταφέρνουν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες σε πρωτεΐνες και ενέργεια μέσω της συμβατικής διατροφής (είτε επειδή δυσκολεύονται να τραφούν ή γιατί έχουν αυξημένες ανάγκες, επειδή π.χ. πάσχουν από ορισμένες ασθένειες).    

Ωστόσο, τα θρεπτικά σκευάσματα δεν αντικαθιστούν ένα γεύμα. Είναι σημαντικό τα άτομα να συνεχίζουν να τρώνε.    

Η πλειοψηφία των θρεπτικών σκευασμάτων είναι ροφήματα με βάση το γάλα σε διάφορες γεύσεις. Ορισμένα θρεπτικά σκευάσματα κυκλοφορούν σε μορφή κρέμας ή σε μορφή σκόνης για να προσφέρουν ποικιλία και να ικανοποιούν τις γεύσεις όλων των ασθενών.

Τα θρεπτικά σκευάσματα πρέπει να χορηγούνται υπό ιατρική επίβλεψη. Διατίθενται στα φαρμακεία (ή στο νοσοκομείο εφόσον ο ασθενής νοσηλεύεται).      

Τα θρεπτικά σκευάσματα πρέπει να καταναλώνονται κατά προτίμηση δροσερά αφού περάσει αρκετή ώρα από το γεύμα (ως σνακ, παραδείγματος χάρη στις 10 το πρωί, στις 4 το απόγευμα ή/και πριν τον ύπνο) για να διατηρείται η όρεξη για τα γεύματα.

Είναι δυνατό να ζεστάνετε ορισμένες γεύσεις των θρεπτικών σκευασμάτων για να τα προσαρμόσετε στις προτιμήσεις ορισμένων ασθενών.         

Για αυτό το λόγο, τοποθετείστε το περιεχόμενο του μπουκαλιού σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετέ το σε σιγανή φωτιά χωρίς να βράσει (ο βρασμός κινδυνεύει να αλλοιώσει τη γεύση και να καταστρέψει ορισμένες βιταμίνες που είναι ευαίσθητες στη θερμότητα).

Ένας μεγάλος αριθμός προϊόντων της σειράς των πόσιμων θρεπτικών σκευασμάτων της Nutricia δεν περιέχουν λακτόζη (αυτό σημαίνει ότι περιέχουν λιγότερα από 0,5 g λακτόζης ανά 100 ml όπως ορίζεται από τη νομοθεσία) και έχουν επομένως προσαρμοστεί ειδικά για τους ασθενείς που εμφανίζουν δυσανεξία στη λακτόζη.         

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα του εκάστοτε προϊόντος ή να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τα πόσιμα θρεπτικά σκευάσματα Nutricia αλλά και τα σκευάσματα σίτισης με καθετήρα δεν περιέχουν γλουτένη (λιγότερο από 20 mg/kg) κι επομένως είναι ειδικά προσαρμοσμένα σε ασθενείς που εμφανίζουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Ναι. Γιατί όλα τα προϊόντα Nutricia (από του στόματος σίτιση & με καθετήρα) δεν περιέχουν γλουτένη και είναι επομένως κατάλληλα για κατανάλωση από άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα ειδικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα της Nutricia και της καταλληλότητάς τους για τα άτομα που πάσχουν από αλλεργίες ή τροφικές δυσανεξίες παρακαλούμε να μας αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση MedicalNutrition@nutricia.gr.

Μόνο το Fortimel Crème μπορεί να καταψυχθεί για να καταναλωθεί ως παγωτό. Όλα τα θρεπτικά σκευάσματα μπορούν να τοποθετούνται στο ψυγείο για να καταναλώνονται δροσερά.

Η ποσότητα πρέπει να καθορίζεται από τον ιατρό ή το διαιτολόγο ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες του ασθενούς. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε πιστά τη συνιστώμενη δοσολογία για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία.        

Οι διαβητικοί ασθενείς έχουν ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες που πρέπει να ισορροπούν μεταξύ της επάρκειας των θρεπτικών συστατικών και του γλυκαιμικού ελέγχου. Το Diasip  περιέχει συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά τα οποία παρέχουν στους διαβητικούς ασθενείς όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά,  ενώ παράλληλα οι ασθενείς μπορούν να ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης χωρίς  να αυξάνονται τα επίπεδα τριγλυκεριδίων. Περιέχει συγκεκριμένους υδατάνθρακες που βελτιώνουν τα μεταγευματικά επίπεδα γλυκόζης, πρωτεΐνες για τη βελτίωση της γλυκόζης νηστείας και φυτικές ίνες που βελτιώνουν το μεταβολισμό γλυκόζης. Είναι διατροφικά πλήρες και ελεύθερο γλουτένης.

Κάθε κουτί Protifar περιέχει μια μεζούρα  2,5 g σκόνης  (δηλαδή 2,2 g πρωτεϊνών).

Όλα τα θρεπτικά σκευάσματα από του στόματος ή μέσω καθετήρα πρέπει να φυλάσσονται  σε δροσερό και ξηρό μέρος προφυλαγμένο από άμεση έκθεση στη ζέστη και την υγρασία. Αυτές οι πληροφορίες επαναλαμβάνονται στην ετικέτα των προϊόντων με την ένδειξη: «Να διατηρείται σε μέρος δροσερό και ξηρό».

Επειδή τα παιδιά έχουν ειδικές διατροφικές ανάγκες που διαφέρουν από τις ανάγκες των ενηλίκων, τα προϊόντα Infatrini, NutriniDrink Powder και NutriniDrink Multi Fibre είναι φόρμουλες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτά. Το Infatrini προορίζεται για βρέφη από τη γέννηση έως 18 μηνών και η σειρά NutriniDrink για παιδιά ηλικίας 1 έως 16 ετών.         

Τα θρεπτικά σκευάσματα της σειράς Fortimel δεν πρέπει να καταναλώνονται από παιδιά κάτω των 3 ετών. Για τα παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών, τα θρεπτικά σκευάσματα Fortimel πρέπει να χορηγούνται μόνο με σύσταση του ιατρού ή διαιτολόγου.

Η σειρά NutriniDrink δεν περιέχει καμία τεχνητή χρωστική ουσία.

Το Infatrini δεν πρέπει να καταψύχετε, επειδή το προϊόν κινδυνεύει να διαλυθεί κατά την απόψυξη. Αντίθετα, μπορείτε να καταψύξετε το παρασκευασμένο γεύμα στο οποίο θα έχετε προσθέσει το Infatrini.

Το Infatrini προορίζεται για βρέφη με δυσθρεψία από τη γέννηση έως 18 μηνών. Όμως, η λακτόζη αποτελεί μείζονα πηγή ενέργειας που περιέχεται στο μητρικό γάλα και παίζει σημαντικό ρόλο στην ωρίμανση της εντερικής λειτουργίας των παιδιών. Για αυτό το λόγο το Infatrini περιέχει λακτόζη.  

 

Ναι. Ορισμένα άτομα προτιμούν να λαμβάνουν θρεπτικά σκευάσματα που προστίθενται  σε άλλα τρόφιμα και ροφήματα.

Η Nutricia προσφέρει τα προϊόντα Neocate και Neocate Advance τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τα βρέφη και τα παιδιά που έχουν αλλεργία στις πρωτεΐνες γάλακτος αγελάδος.  Καθώς και τη σειρά Elemental για παιδιά άνω των 5 ετών και ενήλικεςμε πολυτροφικές αλλεργίες.

Τα υπόλοιπα θρεπτικά σκευάσματα της Nutricia περιέχουν πρωτεΐνες γάλακτος αγελάδος και δεν πρέπει να καταναλώνονται από αυτούς τους ασθενείς.

Είναι σημαντικό να συζητήσετε με τον ιατρό ή τον διαιτολόγο που σας παρακολουθεί σχετικά με τη διατροφή και το βάρος του μωρού σας.

Ο ιατρός ή ο διαιτολόγος σας θα είναι σε θέση να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την ενδεικνυόμενη χρήση του Infatrini. Η σύνθεση αυτού του προϊόντος είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.nutricia-medical.gr,  εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Κάθε ασθενής είναι διαφορετικός και ο ιατρός σας είναι αυτός που γνωρίζει καλύτερα το ιατρικό σας ιστορικό και τις ανάγκες σας. Επομένως ο ιατρός σας θα αποφασίσει τον τύπο φροντίδας που είναι καλύτερος για εσάς.

  • Τι είναι η διαταραχή του Κύκλου Ουρίας;
    Η διαταραχή του Κύκλου της Ουρίας (ΔΚΟ) είναι ένα ενδογενές μεταβολικό νόσημα που προκαλείται από ανεπάρκεια ενός από τα ένζυμα που συμμετέχουν στον κύκλο της ουρίας και ευθύνεται για την απέκκριση του αμμωνίου.  Ο κύκλος της ουρίας περιλαμβάνει μια σειρά βιοχημικών σταδίων όπου το άζωτο, ένα προϊόν των απεκκρίσεων του μεταβολισμού των πρωτεϊνών απεκκρίνεται από το αίμα και στη συνέχεια μετατρέπεται σε ουρία.  Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η ουρία αποβάλλεται στη συνέχεια με τα ούρα. Στις διαταραχές του Κύκλου της Ουρίας, το άζωτο συσσωρεύεται υπό μορφή αμμωνίου που είναι τοξικό για το σώμα.  
  • Επιπολασμός
    Η Διάσκεψη Συναίνεσης για τον Κύκλο της Ουρίας εκτίμησε τον επιπολασμό σε 1 ανά 30.000 γεννήσεις.  Εκτιμάται ότι έως το 20% των περιστατικών συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου στα βρέφη μπορεί να αποδοθεί σε εγγενές σφάλμα του μεταβολισμού το οποίο διαγνώστηκε ως διαταραχή του Κύκλου της Ουρίας. 
  • Κλινικά συμπτώματα
    Η νόσος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και εκδηλώνεται με απώλεια όρεξης, άρνηση σίτισης  και έμετο.
    Νεογνική περίοδος: τα παιδιά τα οποία πάσχουν από πολύ σοβαρές διαταραχές του κύκλου της ουρίας εμφανίζουν γενικά συμπτώματα εντός των πρώτων 24 ωρών της ζωής τους. Το βρέφος μπορεί να είναι ευερέθιστο, να έχει έμετο και αυξανόμενο λήθαργο.  Ενδέχεται να παρουσιαστούν σπασμοί, μείωση του μυικού τόνου, αναπνευστική δυσχέρεια και κώμα.
    Παιδιά: τα παιδιά με ελαφριά έως μέτρια έλλειψη δεν εμφανίζουν κανένα σύμπτωμα.  Πρόκειται συχνά για υπερενεργητικά παιδιά τα οποία διανύουν φάσεις κρίσεων και συμπεριφορές αυτοακρωτηριασμού, άρνηση σίτισης με διατροφική αγωγή που περιλαμβάνει κρέας ή άλλα τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες.  Επεισόδια υπεραμμωνιαιμίας μπορούν να συμβούν, κυρίως μετά από φλεγμονώδεις νόσους, γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνες ή κατά τη διάρκεια φάσεων νηστείας.
    Ενήλικες: ο αριθμός των διαγνωσμένων ατόμων έχει αυξηθεί με σημαντικό ρυθμό.  Πρόσφατα δεδομένα κατέδειξαν ότι αυτά τα άτομα επέζησαν επειδή έπασχαν από λιγότερο σοβαρές ελλείψεις ενζύμων.  Αυτά τα άτομα εμφανίζουν συμπτώματα λήθαργου και παραληρήματος. 
  • Διάγνωση
    Η διάγνωση βασίζεται στην άνοδο στο πλάσμα της αμμωνίας, της γλουταμίνης και της αλανίνης. Στις διαταραχές του κύκλου ουρίας είναι δυνατή η προγεννητική διάγνωση.   
  • Θεραπεία
    Η θεραπεία έγκειται στην εξισορρόπηση των διατροφικών πρωτεϊνών προκειμένου να προσλαμβάνει ο οργανισμός τα βασικά αμινοξέα για να καταστήσουν δυνατό τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό και ανάπτυξη, περιορίζοντας τον κίνδυνο σχηματισμού αμμωνίου με την υπερβολική πρόσληψη.  Στις σοβαρότερες μορφές της νόσου μπορούν να χρησιμοποιηθούν υποκατάστατα πρωτεΐνης (μείγματα αμινοξέων) για την κάλυψη των αναγκών σε πρωτεΐνες και βιταμίνες, ανόργανα συστατικά και ολιγοστοιχεία.   Επίσης είναι δυνατή η χρήση φαρμάκων που ενεργοποιούν εναλλακτικές οδούς για την αποβολή του αμμωνίου από το αίμα.
    ⇒ Η Ιατρική Διατροφή της Nutricia προσφέρει για την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης διάφορα υποκατάστατα πρωτεΐνης ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα.

    • για τα βρέφη (0 έως 1 έτους):
      • UCD1 (γεύση: ουδέτερη)
    • για τα βρέφη/παιδιά/ενήλικες:
      • Μίγμα Ελεύθερων Αμινοξέων (από την γέννηση) (γεύση: ουδέτερη)
      • L-Αργινίνη (από την γέννηση) (γεύση: ουδέτερη)
      • Dialamine (από τον 6ο μήνα) (γεύση: πορτοκάλι)
    • για παιδιά/εφήβους (1-14 ετών):
        • UCD 2 (γεύση : ουδέτερη)
  • Τι είναι η Υπερλυσιναιμία;
    Η Υπερλυσιναιμία είναι ένα ενδογενές μεταβολικό νόσημα που προκαλείται από έλλειψη ενζύμου που εμποδίζει την αποδόμηση της λυσίνης. Αυτή η νόσος χαρακτηρίζεται από συσσώρευση  λυσίνης.
  • Επιπολασμός
    Μη προσδιορισμένος
  • Κλινικά συμπτώματα
    τα κλινικά συμπτώματα είναι διάχυτα και χαρακτηρίζονται από νοητική υστέρηση, σπασμούς, αναιμία και γενικευμένη κόπωση.
  • Διάγνωση
    Γίνεται με τον εντοπισμό αυξημένων επιπέδων λυσίνης στο πλάσμα και στα ούρα.
  • Θεραπεία
    Η θεραπεία έγκειται στην τήρηση υποπρωτεϊνικής διαιτητικής αγωγής (χαμηλή σε πρωτεΐνες), αυστηρά περιορισμένη σε λυσίνη με συγχορήγηση υποκατάστατων πρωτεΐνης για να διασφαλιστεί η καθημερινή πρόσληψη πρωτεϊνών.
    ⇒ Η Ιατρική Διατροφή της Nutricia προσφέρει για την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης διάφορα υποκατάστατα πρωτεΐνης ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα.

    • για τα παιδιά (1-8 ετών):
      • XLYS Maxamaid (γεύση: ουδέτερη)

  

  • Τι είναι η Ισοβαλερική Οξυαιμία;  
    Η Ισοβαλερική Οξυαιμία είναι ένα ενδογενές μεταβολικό νόσημα που προκαλείται από έλλειψη ενζύμου που εμποδίζει την αποδόμηση της λευκίνης. Αυτή η νόσος χαρακτηρίζεται από συσσώρευση ισοβαλερικού οξέος που είναι τοξικό για τον οργανισμό.
  • Επιπολασμός
    Κυμαινόμενη ανάλογα με τη χώρα: 1 περιστατικό ανά 80.000 γεννήσεις στη Γερμανία έως 1 περιστατικό ανά 250.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Κλινικά συμπτώματα
    Η συγκέντρωση ισοβαλερικού οξέος επιφέρει ιδιάζουσα μυρωδιά του ιδρώτα των ποδιών.   Περίπου στα μισά περιστατικά, τα κλινικά σημεία και τα συμπτώματα αυτής της νόσου εμφανίζονται μερικές ημέρες μετά τη γέννηση και περιλαμβάνουν άρνηση σίτισης, έμετο, σπασμούς, υπεραμμωνιναιμία και έλλειψη ενέργειας που μπορεί να φτάσει έως το κώμα.  Στο άλλο 50% των περιστατικών, τα κλινικά σημεία και τα συμπτώματα της νόσου φαίνονται κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας.  Πυροδοτούνται συχνά από λοίμωξη ή από την κατανάλωση αυξημένης ποσότητας τροφής πλούσιας σε πρωτεΐνες.
  • Διάγνωση
    Βασίζεται στην αύξηση των επιπέδων του ισοβαλερικού οξέος στο πλάσμα και στην  αύξηση των συγκεντρώσεων της ισοβαλερικής γλυκίνης στο πλάσμα.
  • Θεραπεία
    Η θεραπεία έγκειται στον περιορισμό πρόσληψης πρωτεϊνών  μέσω της διατροφής (ιδιαίτερα της λευκίνης) και τη συγχορήγηση υποκατάστατων πρωτεΐνης για να διασφαλιστεί η ημερήσια πρόσληψη πρωτεϊνών.
    ⇒ Η Ιατρική Διατροφή της Nutricia προσφέρει για την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης διάφορα υποκατάστατα πρωτεΐνης ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα.

    • για τα βρέφη (0 έως 1 έτους) :
      • IVA Anamix Infant (γεύση: ουδέτερη)
    • για τα παιδιά (1-8 ετών):
      • XLEU Maxamaid (γεύση: ουδέτερη)
    • για παιδιά/εφήβους/ενηλίκους (άνω των 8 ετών) :
      • XLEU Maxamum (γεύση: ουδέτερη)

 

  • Τι είναι η Γλουταρική Οξυουρία τύπου 1?  
    Η Γλουταρική Οξυουρία τύπου 1 είναι ένα ενδογενές μεταβολικό νόσημα που προκαλείται από έλλειψη ενζύμου που εμποδίζει το μεταβολισμό της λυσίνης, της υδροξυλυσίνης και της τρυπτοφάνης.  Αυτή η νόσος χαρακτηρίζεται από συσσώρευση γλουταρικού οξέος,     3-υδροξυγλουταρικού οξέος και γλουτακονικού οξέος, όλα εκ των οποίων είναι τοξικά για τον εγκέφαλο και άλλα όργανα.
  • Επιπολασμός
    1 περιστατικό ανά 100.000 γεννήσεις.
  • Κλινικά συμπτώματα
    Οι εκδηλώσεις της νόσου ποικίλλουν σημαντικά και πλήττουν λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά τον εγκέφαλο, προκαλώντας νευροκινητικά προβλήματα (δυσκολίες μετακίνησης, σπασμοί, επιληπτικές κρίσεις και μείωση του μυϊκού τόνου). Ενδέχεται να παρατηρηθούν μη φυσιολογικές αιμορραγίες (εγκέφαλος, μάτια)
  • Διάγνωση
    Πραγματοποιείται με την ανίχνευση αυξημένων επιπέδων γλουταρικού οξέος στα ούρα και μείωση των επιπέδων της καρνιτίνης στο αίμα.
  • Θεραπεία
    Η θεραπεία περιλαμβάνει πολλές προσεγγίσεις: υποπρωτεϊνική διαιτητική αγωγή (χαμηλή σε πρωτεΐνες), αυστηρά περιορισμένη σε λυσίνη και τρυπτοφάνη με συγχορήγηση μειγμάτων αμινοξέων για να διασφαλιστεί η καθημερινή πρόσληψη πρωτεϊνών. Η γλουταρική οξυουρία τύπου 1 επιδεινώνεται σε περίπτωση νηστείας ή/και λοιμώξεων. Τέτοιου είδους επεισόδια πρέπει συνεπώς να ελαχιστοποιούνται στο μέτρο του δυνατού.
    ⇒Η Ιατρική Διατροφή της Nutricia προσφέρει για την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης διάφορα υποκατάστατα πρωτεΐνης ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα.

    • για παιδιά (1-8 ετών):
      • XLYS, LOW TRY Maxamaid (από 1 έως 8 ετών) (γεύση: ουδέτερη)
    • για  παιδιά/εφήβους/ενηλίκους (άνω των 8 ετών)
      • XLYS, LOW TRY Maxamum (γεύση: πορτοκάλι)

 

  • Τι είναι η Ομοκυστινουρία ; 
    Η Ομοκυστινουρία είναι ένα ενδογενές μεταβολικό νόσημα που προκαλείται από την έλλειψη ενζύμου η οποία εμποδίζει τη μετατροπή της ομοκυστεΐνης σε κυστεΐνη. Η νόσος χαρακτηρίζεται από συσσώρευση ομοκυστεΐνης η οποία είναι τοξική στο αίμα και τα ούρα.
  • Επιπολασμός
    Κυμαίνεται ανάλογα με τη χώρα. Εκτίμηση για την  Ευρώπη: από 0,1 για 100.000 γεννήσεις στη Σκωτία έως 5 περιστατικά ανά 100 000 γεννήσεις στη Δανία.
  • Κλινικά συμπτώματα
    Πρόκειται για μια εξελικτικού τύπου διαταραχή.  Η ομοκυστινουρία εκδηλώνεται συνήθως κατά τη σχολική ηλικία με την εμφάνιση σταδιακής νοητικής υστέρησης, προβλημάτων όρασης και οστεοπόρωσης.
  • Διάγνωση
    Αύξηση των επιπέδων ομοκυστεΐνης και μεθειονίνης στο αίμα και  τα ούρα. Μείωση των επιπέδων κυστεΐνης και κυσταθειονίνης στο αίμα.  Είναι δυνατό να διενεργηθεί προγεννητική διάγνωση.
  • Θεραπεία
    Μείωση των επιπέδων ομοκυστεΐνης ενισχύοντας τη μετατροπή της με τη χορήγηση βιταμίνης Β6, βιταμίνης Β12  και φολικού οξέος ή βεταΐνης. Αυτό πρέπει να συνδέεται με υποπρωτεϊνική διαιτητική αγωγή (χαμηλή σε πρωτεΐνες) και αυστηρά περιορισμένη σε μεθειονίνη με συγχορήγηση υποκατάστατων πρωτεΐνης για να διασφαλιστεί η καθημερινή πρόσληψη πρωτεϊνών.
    ⇒Η Ιατρική Διατροφή της Nutricia προσφέρει για την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης διάφορα υποκατάστατα πρωτεΐνης ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα.

    • για βρέφη, παιδιά και ενήλικες
      • XMET Homidon (από τη γέννηση) (γεύση : ουδέτερη)
    • για παιδιά:
      • HCU Anamix Junior LQ (από 3 έως 10 ετών) (γεύση : ουδέτερη)
    • για  παιδιά/εφήβους/ενηλίκους (άνω των 8 ετών)
      • HOM 2 (γεύση : ουδέτερη)

  • Τι είναι η  Μεθυλμαλονική και Προπιονική Oξυαιμία; 
    Η Μεθυλμαλονική Οξυαιμία και η Προπιονική Οξυαιμία είναι ενδογενή μεταβολικά νοσήματα που προκαλούνται από έλλειψη ενζύμου που εμποδίζει την αποδόμηση της ισολευκίνης, της βαλίνης, της θρεονίνης, της μεθειονίνης και εν μέρει της λευκίνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση αυτών των ουσιών στον οργανισμό.  
  • Επιπολασμός
    Προπιονική οξυαιμία: 1 περιστατικό ανά 100.000 γεννήσεις
    Μεθυλμαλονική οξυαιμία:  1 περιστατικό ανά 50.000 γεννήσεις 
  • Κλινικά Συμπτώματα
    • Νεογνική μορφή: εκδηλώνεται υπό μορφή εγκεφαλικής βλάβης (εγκεφαλοπάθεια) και πιθανού λήθαργου, άρνηση σίτισης, αφυδάτωσης, εμέτου, εγκεφαλικού οιδήματος και κώματος.   
    • Διαλείπουσα μορφή: τα συμπτώματα της νόσου είναι πιθανά έως την ενήλικη ζωή με υποτροπιάζοντα επεισόδια κώματος, λήθαργου, αταξία μελών  (έλλειψη ισορροπίας, ανωμαλίες συντονισμού εκούσιων κινήσεων) και νευρολογικά συμπτώματα.  
    • Χρόνια εξελικτική μορφή: εκδηλώνεται με έλλειψη μυικού τόνου, ανορεξία, έμετο, καθυστέρηση της ανάπτυξης και υποτροπιάζουσες λοιμώξεις.    
  • Διάγνωση
    Πραγματοποιείται με τον εντοπισμό αυξημένων επιπέδων γλυκίνης, αλανίνης, μεθυλμαλονικού και προπιονικού οξέος στα ούρα.  
  • Θεραπεία
    Υποπρωτεϊνική Διαιτητική Αγωγή (χαμηλή σε πρωτεΐνες), αυστηρά περιορισμένη σε ισολευκίνη, βαλίνη, θρεονίνη και μεθειονίνη με συγχορήγηση υποκατάστατων πρωτεΐνης για να διασφαλιστεί η καθημερινή πρόσληψη πρωτεϊνών.
    ⇒Η Ιατρική Διατροφή της Nutricia προσφέρει για την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης διάφορα υποκατάστατα πρωτεϊνών ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα. 

    • για τα βρέφη (0 έως 1 έτους) : 
      • MMA/PA Anamix Infant (γεύση : ουδέτερη)  
      • OS 1 (γεύση : ουδέτερη)  
    • για τα παιδιά:  
      • XMTVI Maxamaid (από 1 έως 8 ετών)
      • OS 2 (από 1 έως 14 ετών)  (γεύση : ουδέτερη) 
    • για  παιδιά/εφήβους/ενηλίκους (άνω των 8 ετών):  
      • XMTVI Maxamum (γεύση : ουδέτερη)

  • Τι είναι η Τυροσιναιμία;  
    Η Τυροσιναιμία είναι ένα ενδογενές μεταβολικό νόσημα της τυροσίνης. Υπάρχουν τρεις τύποι Τυροσιναιμίας οι οποίοι αντιστοιχούν στη μετάλλαξη 3 διαφορετικών ενζύμων: (i) Τυροσιναιμία τύπου 1 (η συχνότερη) : έλλειψη υδρολάσης του ακετοξικού φουμαρυλίου  (ii) Τυροσιναιμία τύπου 2 : έλλειψη του ενζύμου αμινοτρασφεράση                          (iii) Τυροσιναιμία τύπου 3 : έλλειψη του ενζύμου 4-υδροξυφαινυλοπυροσταφυλική διοξυγενάση.
  • Επιπολασμός
    1 περιστατικό ανά 100.000 γεννήσεις
  • Κλινικά συμπτώματα 
    • Οξεία μορφή : εκδηλώνεται κατά την πρώτη εβδομάδα της ζωής με σοβαρή ηπατική ανεπάρκεια, έμετο, αιμορραγίες και σηψαιμία. 
    • Χρόνια μορφή : εκδηλώνεται τις περισσότερες φορές με κίρρωση, καθυστέρηση της ανάπτυξης, ραχιτισμό και κρίσεις νευρολογικού τύπου.   
  • Διάγνωση
    Γίνεται με τον εντοπισμό αυξημένων επιπέδων τυροσίνης και μεθειονίνης στο πλάσμα.  Είναι δυνατή και η προγεννητική διάγνωσή της. 
  • Θεραπεία
    Μακροχρόνια: υποπρωτεϊνική διατροφική αγωγή (χαμηλή σε πρωτεΐνες), αυστηρά περιορισμένη σε τυροσίνη και φαινυλαλανίνη με συγχορήγηση υποκατάστατων πρωτεΐνης για να διασφαλιστεί η καθημερινή πρόσληψη πρωτεϊνών.
    Η Ιατρική Διατροφή της Nutricia προσφέρει για την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης διάφορα υποκατάστατα πρωτεϊνών ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα. 

    • για τα βρέφη (0 έως 1 έτους) : 
      • TYR Anamix Infant (γεύση : ουδέτερη)
      • TYR 1 (γεύση : ουδέτερη)  
    • για τα παιδιά: 
      • TYR 2 (από 1 έως 14 ετών) (γεύση : ουδέτερη)
      • TYR Anamix Junior LQ (από 3 έως 10 ετών) (γεύση : πορτοκάλι)

  • Τι είναι η Νόσος ως από Οσμής Ούρων Σφενδάμου;
    Η Νόσος ως από Οσμής Ούρων Σφενδάμου (MSUD) είναι ένα ενδογενές νόσημα του μεταβολισμού το οποίο συνδέεται με ένα ενζυμικό σύμπλοκο (την αφυδρογονάση των άλφα-κετοξέων), που ευθύνεται για τη διάσπαση ορισμένων  αμινοξέων (της λευκίνης, της ισολευκίνης και της βαλίνης).
  • Επιπολασμός
    1 περιστατικό ανά 200.000 γεννήσεις.
  • Κλινικά συμπτώματα
    • εγκεφαλικές  βλάβες, βλάβες και σταδιακός εκφυλισμός του κεντρικού νευρικού συστήματος,
    • ούρα που έχουν τη χαρακτηριστική οσμή του σιροπιού σφενδάμου μετά από πολλές ημέρες συσσώρευσης των Αμινοξέων τα οποία δεν έχουν μεταβολιστεί.
    • Σοβαρή μορφή: εκδηλώνεται σε διάστημα 3 έως 5 ημερών μετά τη γέννηση με λήθαργο, δυσκολίες σίτισης, υπνηλία, μυική ακαμψία, κώμα, καθώς και τη χαρακτηριστική οσμή σιροπιού σφενδάμου στα ούρα. 
    • Μέτρια μορφή νόσου: εμφανίζεται σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας προκαλώντας εξελικτική νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται κυρίως από ψυχοκινητική καθυστέρηση.      
  • Διάγνωση
    Γίνεται μέσω του εντοπισμού αυξημένων επιπέδων λευκίνης, ισολευκίνης και βαλίνης στο πλάσμα και τα ούρα  και παρουσία αλλο-ισολευκίνης.  Είναι δυνατή και η προγεννητική διάγνωσή της.
  • Θεραπεία
    Υποπρωτεϊνική Διαιτητική Αγωγή (χαμηλή σε πρωτεϊνες), αυστηρά περιορισμένη σε αμινοξέα διακλαδισμένης αλύσου (λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη) με συγχορήγηση υποκατάστατων πρωτεΐνης (μίγματα αμινοξέων) για να διασφαλιστεί η καθημερινή πρόσληψη πρωτεϊνών.
    ⇒ Η Ιατρική Διατροφή της Nutricia προσφέρει για την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης διάφορα μείγματα αμινοξέων ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα.

    • για τα βρέφη (0 έως 1 έτους) :
      • MSUD Anamix Infant (γεύση : ουδέτερη)
      • MSUD AID (γεύση : ουδέτερη)
    • για τα παιδιά:
      • MSUD Anamix Junior LQ (από 3 έως 10 ετών) (γεύση : ποστοκάλι)
      • MSUD 2 Prima (από1 έως 8 ετών) (γεύση : ουδέτερη)
    • για τα παιδιά/εφήβους/ενηλίκους (άνω των  8 ετών) :
      • MSUD 2 Secunda (γεύση: ουδέτερη)

Κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά

Ιατροτεχνολογικά προϊόντα κατηγορίας  IIa :
πριν από κάθε χρήση, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης.

  • Για εντερική χρήση / Μιας χρήσης / Ταχύτητα χορήγησης ρυθμιζόμενη από αντλία αποκλειστικά.
  • Από PVC, χωρίς φθαλικό δι (2-αιθυλoεξυλo) εστέρα (DEHP), δεν περιέχει latex/Αποστείρωση με EO 
  • Αρσενικό βύσμα  EnLock. 
  • Φυλάξτε σε ξηρό μέρος προστατευμένο από τη σκόνη.
  • Περιλαμβάνει αποσπώμενα μέρη που μπορεί να είναι επικίνδυνα για τα παιδιά.

Στο πλαίσιο συνεργασίας επιχειρήσεων ιατρικής διατροφής, η Ιατρική Διατροφή  της NUTRICIA δημιούργησε τα συστήματα σύνδεσης ENLock και ENPlus για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα της σειράς Flocare®. Είναι ειδικά για την εντερική σίτιση και έχουν σχεδιαστεί για να είναι μη συμβατά με τις συσκευές παρεντερικής σίτισης.

Η απόφαση χρήσης των θρεπτικών σκευασμάτων κατά τη διάρκεια της κύησης πρέπει να λαμβάνεται από τον ιατρό σας.

Neocate, η μόνη φόρμουλα αμινοξέων με έμπνευση από το μητρικό γάλα και 30 χρόνια εμπειρία στη διαχείριση της αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα.

Το Neocate είναι θρεπτικά πλήρης υποαλλεργική φόρμουλα, ειδικά σχεδιασμένη για να παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για την βέλτιστη ανάπτυξη των βρεφών έως 1 έτους με αλλεργία στο γάλα αγελάδος ή πολυτροφική αλλεργία.

Το Neocate μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με μητρικό θηλασμό ή/και με άλλα τρόφιμα κατά ή μετά τον απογαλακτισμό. Το Neocate LCP είναι κατάλληλο ως αποκλειστική διατροφή για βρέφη έως 1 έτους.

Τα βρέφη τα οποία καταναλώνουν Neocate, σύμφωνα με μελέτες, έχουν γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση συμπτωμάτων:

  • Μέσα σε 3 μέρες: σημαντική βελτίωση εκζέματος και άλλων συμπτωμάτων
  • Μέσα σε 14 μέρες: πλήρης επίλυση συμπτωμάτων και αύξηση βάρους

Το 10% των βρεφών με αλλεργία στο γάλα αγελάδος και το 40% των βρεφών με πολύπλοκη τροφική αλλεργία δεν ανταποκρίνονται σε γάλα εκτενούς υδρόλυσης. Το Neocate μπορεί να επιλύσει συμπτώματα τα οποία δεν αντιμετωπίζονται με γάλα εκτενούς υδρόλυσης.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, εφόσον τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν μέσα σε 2-4 εβδομάδες μετά την χορήγηση γάλατος εκτενούς υδρόλυσης , ενδείκνυται η χορήγηση στοιχειακής φόρμουλας.

Το Neocate είναι η μόνη στοιχειακή φόρμουλα που:

  • Περιέχει νουκλεοτίδια
  • Περιέχει LCPs σύμφωνα με τις συστάσεις του EFSA για την οπτική ανάπτυξη των βρεφών σε αναλογία 1:1
  • Αποτελλεί τμήμα μίας σειράς στοιχειακών προϊόντων προσαρμοσμένων ανά ηλικία
  • Στηρίζεται από πάνω από 80 μελέτες παγκοσμίως.

Πρωτοπόροι στην στοιχειακή διατροφή, με μοναδική σειρά στοιχειακών προϊόντων θρεπτικά προσαρμοσμένη ανά ηλικία, για να καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες κάθε παιδιού.

Η σειρά Neocate προσφέρει:

  • Ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για βρέφη και παιδιά με αλλεργία στο γάλα αγελάδος, πολυτροφική αλλεργία ή άλλες παθήσεις όπου ενδείκνυται η χορήγηση στοιχειακής φόρμουλας.
  • Ειδικά σχεδιασμένη ανά ηλικιακό στάδιο σειρά προϊόντων για την κάλυψη των μεταβαλλόμενων θρεπτικών αναγκών των βρεφών καθώς μεγαλώνουν και περνούν στη νηπιακή ηλικία και στην παιδική ηλικία
  • Υποστήριξη τη στιγμή της διάγνωσης, κατά τα πρώτα στάδια της διαιτητικής διαχείρισης, στη βρεφική ηλικία, κατά τον απογαλακτισμό και τα πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας.

Η σειρά αποτελλείται από 100% ελεύθερα αμινοξέα και παρασκευάζεται σε περιβάλλον ελεύθερο πρωτεΐνης γάλακτος.

Η σειρά Neocate αποτελείται από Διαιτητικά Τρόφιμα για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς και θα πρέπει να καταναλώνεται κατόπιν ιατρικής σύστασης.

 

Σειρά Neocate: πάνω από 80 μελέτες και 30 χρόνια εμπειρίας σε περισσότερες από 10 παθήσεις

Η σειρά Neocate υποστηρίζεται από τις περισσότερες μελέτες από οποιοδήποτε άλλη υποαλλεργική στοιχειακή φόρμουλα.

Επιστημονικές μελέτες με τα προϊόντα της σειράς Neocate έχουν παρουσιαστεί σε κορυφαία συνέδρια ή δημοσιευθεί σε εξειδικευμένα επιστημονικά περιοδικά.

 

expertcare science diagram

Ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών για ιατρούς και γονείς.

Το ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών υποστήριξης της σειράς Neocate, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Expertcare με επίκεντρο την υποστήριξη τόσο των ιατρών όσο και των γονιών.

Υπηρεσίες που προσφέρονται:

  • Επιστημονική υποστήριξη
  • Βιβλίο συνταγών
  • Γραμμή Φροντίδας χωρίς χρέωση
  • Οδηγίες αποζημίωσης μέσω κλειδαρίθμου