Τηγανητές κροκέτες λαχανικών

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 μέτριο καρότο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. του γλυκού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. του γλυκού Υποκατάστατο αυγού Loprofin
  • 125g Aλεύρι Loprofin
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3 κουτ. του γλυκού νερό
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Εξοπλισμός:

Μπωλ, τρίφτης και τηγάνι.

Μέθοδος Παρασκευής:

  • Βάλτε το αλεύρι Loprofin με το νερό σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατέψτε τα μέχρι να  γίνουν σε μορφή ζύμης.
  • Τρίψτε στον τρίφτη το καρότο και το κρεμμύδι. Μπορείτε να τα τρίψετε στον ψιλό ή τον  χονδρό τρίφτη ανάλογα με την προτίμησή σας.
  • Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και λιώστε ή ψιλοκόψτε το σκόρδο.
  • Προσθέστε το μίγμα λαχανικών και ανακατέψτε.
  • Ζεστάνετε λάδι στο τηγάνι (περίπου 2 εκατοστά).
  • Με δύο κουτάλια φτιάξτε μικρές στρογγυλές κροκέτες λαχανικών και τοποθετήστε τις  κατευθείαν στο καυτό λάδι.
  • Τηγανίστε από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρετέ τις ζεστές

Και απολαύστε!