Ριζότο με σπανάκι και παρμεζάνα

Υλικά (2 μερίδες)

  • 1 Fortimel® Compact 125mL Ουδέτερη Γεύση
  • 100 γραμ. ρύζι
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 200 γραμ. φύλλα σπανάκι
  • 30 γραμ. παρμεζάνα
  • 500mL νερό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μέθοδος Παρασκευής

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το βούτυρο με το κρεμμύδι, αφού πρώτα το έχετε ψιλοκόψει. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε για 6 περίπου λεπτά. Απομακρύνετε από τη φωτιά και μεταφέρετε το τμήμα σε ένα μπολ.​
  2. Αφού ξεπλύνετε και καθαρίσετε το τηγάνι προσθέστε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε το ρύζι και στη συνέχει το κύβο κοτόπουλου, μαζί με το νερό. Αφήστε το ρύζι να βράσει, ενώ ανακατεύετε συστηματικά.​
  3. Προσθέστε το μίγμα με το σπανάκι, το κρεμμύδι, το Fortimel® Compact 125mL Ουδέτερη Γεύση και την τριμμένη παρμεζάνα.
  4. Αφήστε το μίγμα να μαγειρευτεί για ακόμη 10 λεπτά, ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε.​
  5. Σερβίρετε σε ατομικά μπολ!.​

Tip!

Μία καλή ιδέα είναι να προσθέσετε περισσότερα εποχιακά λαχανικά, όπως ζουμερά μανιτάρια ή τραγανά σπαράγγια!