Σούπα καρότου με κύμινο

Υλικά (2 μερίδες)

  • 1 Fortimel® Compact 125mL Ουδέτερη Γεύση
  • 200 γραμ. καρότα
  • 100mL νερό
  • 1 κύβο λαχανικών​
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 πρέζες κύμινο​
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο​

Μέθοδος Παρασκευής

  1. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τα καρότα και το κρεμμύδι.​
  2. Σε ένα μπολ διαλύστε τον κύβο στα 100mL νερού.​
  3. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, και στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι. Ανακατέψτε μέχρι να τσιγαριστεί και στη συνέχεια προσθέστε το μέλι.
  4. Μόλις καραμελώσει το κρεμμύδι, προσθέστε τα καρότα και αφήστε τα να μαλακώσουν για μερικά λεπτά. Προσθέστε το ζωμό των λαχανικών και το κύμινο. Μόλις τα υλικά παρουν μία βράση, αφήστε τα να μαγειρετούν για περίπου 20 λεπτά.​
  5. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέστε το χυμό πορτοκάλι και το Fortimel® Compact 125mL Ουδέτερη Γεύση. Βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιιά και αφήστε τη σούπα να ζεσταθεί για 2 με 3 λεπτά.​

Tip!

Εάν η θεραπεία έχει αυξήσει το αίσθημα κόπωσης και η προετοιμασία του φαγητού σας δυσκολεύει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένους κύβους καρότου, γλυκοπατάτας ή κρεμμύδι.

Εάν επιθυμείτε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρότα με γλυκοπατάτες. Στην περίπτωση αυτή μαγειρέψτε τα λαχανικά για 5 λεπτά περισσότερο. Ακόμη, για περισσότερη γεύση μπορείτε να γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο κόλιανδρο!