Crumble με βερίκοκα και θυμάρι

Υλικά (4 μερίδες)

  • Γέμιση
  • 1 Fortimel® Compact 125mL Ουδέτερη Γεύση
  • 4 βερύκοκα φρέσκα (ή άλλο φρούτο εποχής)
  • 50 γραμ. κορν φλαουρ
  • 3 αυγά
  • 1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
  • Ζύμη (crumble)
  • 40 γραμ. ζάχαρη
  • 40 γραμ. βούτυρο
  • 40 γραμ. αλεύρι φαρίνα
  • 40 γραμ. σκόνη αμυγδάλου

Μέθοδος Παρασκευής

  1. Προθερμάνετε το φρούρνο στους 1800C.​
  2. Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά το Fortimel® Compact 125mL Ουδέτερη Γεύση, μαζί με το ματσάκι του θυμαριού.
  3. Ετοιμάστε τη γέμιση ανακατεύοντας το αρωματισμένο Fortimel® Compact 125mL Ουδέτερη Γεύση με το κορν φλάουρ.
  4. Κόψτε τα βερίκοκα στη μέση και τοποθετείστε τα σε τέσσερα ατομικά ή ένα μεγάλο βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Στο μπολ αυτό αδειάστε τη γέμιση που ετοιμάσατε.​
  5. Ετοιμάστε τη ζύμη (crumble) ανακατεύοντας όλα τα υλικά (ζάχαρη, βούτυρο, αλεύρι φαρίνα, σκόνη αμυγδάλου).​
  6. Περιχύστε το μίγμα της ζύμης στο πυρίμαχο σκεύος που περιέχει τη γέμιση.​
  7. Ψήστε για περίπου 15 λεπτά, και στη συνέχεια καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε το γλυκό να ψηθεί για 10 ακόμη λεπτά. Απολύστε το ζεστό!​

Tip!

Τιp! Το crumble είναι μία εκδοχή της Ελληνικής τάρτας φρούτων! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε εποχικό φρούτο σας αρέσει, όπως μήλα, αχλάδια, ροδάκινα ή ανανά!