Κέικ Ανανά

keik

 

Συστατικά

50g βούτυρο ή σκληρή μαργαρίνη

50g ζάχαρη

1 κουτ. της σούπας απόσταγμα βανίλιας*

115g Αλεύρι Loprofin

1 κουτ. της σούπας Υποκατάστατο Αυγού Loprofin

1 κουτ. της σούπας μπέϊκιν παουντερ*

100ml Υποκατάστατο Γάλακτος Loprofin

4 φέτες ανανά στραγγισμένες

1 κουτ. του κουταλιού μαύρη ζάχαρη

2 κερασάκια γλασέ κομμένα στη μέση

Διαδικασία

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 17cm και ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη.

Τοποθετούμε τις φέτες του ανανά και στο κέντρο τους τα κεράσια.

Ανακατεύουμε το Αλεύρι Loprofin, το μπέΐκιν πάουντερ και το Υποκατάστατο Αυγού Loprofin σε ένα μπωλ .

Χτυπάμε τη ζάχαρη το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το απόσταγμα βανίλιας, το μισό από το Αλεύρι Loprofin και το μισό από το Υποκατάστατο Γάλακτος Loprofin και ανακατεύουμε για ένα ακόμη λεπτό.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο από το Αλεύρι Loprofin και το υπόλοιπο από το Υποκατάστατο Γάλακτος Loprofin και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω από τις φέτες ανανά που έχουμε τοποθετήσει στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

Αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα μόλις κρυώσει.