Κέικ Καρότου

Ένα θρεπτικό γευστικό κέικ που μπορεί να συνοδεύσει το πρωϊνό σας ή τα σνακ μέσα στην ημέρα.

Υλικά (για 8 muffins ή για ταψί 18”)

  • 100γρ. Βούτυρο
  • 100γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας Golden Syrup
  • 220γρ. Loprofin αλεύρι λίγο επιπλέον για αλεύρωμα του ταψιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού Loprofin υποκατάστατο αυγού
  • 40γρ. καρότο τριμμένο
  • 60γρ. αποξηραμένα φρούτα*
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μίγμα μπαχαρικών (κανέλα, μοσχοκάρυδο & γαρύφαλλο)
  • 200ml Loprofin υποκατάστατο γάλακτος

Θερμοκρασία Φούρνου 160o C

Μέθοδος Παρασκευής

  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέστε το Golden Syrup στο μπωλ και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Προσθέστε στο μίγμα το Loprofin αλεύρι, το υποκατάστατο αυγού Loprofin, τα καρότα, το μίγμα μπαχαρικών, τα αποξηραμένα φρούτα και το υποκατάστατο γάλακτος Loprofin.
  4. Με ένα μίξερ χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για δύο λεπτά.
  5. Μεταφέρετε το μίγμα του κέικ σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο του ταψιού.
  6. Εναλλακτικά, για να κάνετε muffins χωρίστε το μίγμα σε ταψί με θήκες για muffin και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 – 20 λεπτά.
  7. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε αφού κρυώσει να την διακοσμήσετε με τριμμένο καρότο.

Συμβουλή Διατροφής

Το μαγείρεμα αποτελεί, τόσο μία λύση για περισσότερο ισορροπημένες διατροφικές επιλογές, αλλά και μία εξαιρετική μέθοδο χαλάρωσης. Η υγιεινή διατροφή βελτιώνει τη πνευματική υγεία και τη διάθεσή μας. Όσο «επαναστατικό» και εάν ακούγεται, το ανακάτεμα ή το κόψιμο υλικών στην κουζίνα αποτελεί μία μορφή διαλογισμού και διαχείρισης του άγχους!** Μπείτε στην κουζίνα, μόνοι σας ή με τα παιδιά σας, και αλλάξτε διάθεση και διατροφική συμπεριφορά!

* Ελένξτε τα περιεχόμενα πρωτεΐνης στην ετικέτα του αποξηραμένου φρούτου.
** Πηγή https :://www thelancet com/journals/lanpsy/article/PIIS 2215 0366 14 00051 0 /fulltext
☺ Τα προϊόντα της σειράς Loprofin είναι Τρόφιμα για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς για τη διαιτητική διαχείριση ενδογενών μεταβολικών νοσημάτων και άλλων καταστάσεων που χρήζουν διατροφή χαμηλή σε πρωτεΐνη, και πρέπει να χορηγούνται υπό ιατρική παρακολούθηση.