Χριστουγεννιάτικα muffins

Υλικά για 10 μεγάλα muffin:

  • 100g μαργαρίνη
  • 100g ζάχαρη
  • 200g αλεύρι Lorpofin
  • 2 κουταλάκια του γλυκού υποκατάστατο αυγού Loprofin
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 150ml υποκατάστατο γάλακτος Loprofin
  • 1 κουταλιά της σούπας μίγμα μπαχαρικών (κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο)
  • 100g φρέσκα ή κατεψυγμένα cranberries κομμένα στη μέση

Θερμοκρασία Φούρνου:

200oC

Εξοπλισμός:

Μπωλ, κουτάλα, μίξερ, χάρτινες θήκες για muffin, ταψί για muffin και σχάρα

Μέθοδος Παρασκευής:

  • Βάλτε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπωλ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ανάλαφρα σε υφή.
  • Προσθέστε το αλεύρι Loprofin, το υποκατάστατο αυγού Loprofin, το baking powder και το υποκατάστατο γάλακτος Loprofin.
  • Χτυπήστε το μίγμα για δύο λεπτά ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέστε το μίγμα μπαχαρικών και τα cranberries και ανακατέψτε.
  • Χωρίστε το μίγμα σε 10 θήκες για muffin που έχετε τοποθετήσει σε ένα ταψί για muffin.
  • Εάν επιθυμείτε μπορείτε να πασπαλήσετε με λίγη ζάχαρη κάθε muffin.
  • Ψήστε τα muffin σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να σφίξουν.
  • Αφήστε να κρυώσουν σε μία σχάρα.

Και απολαύστε!