Good Diet. Good Health

Όποια και αν είναι η ηλικία μας, μια υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας. Μερικές φορές, όμως, η ικανότητά μας να τρώμε ισορροπημένα, επηρεάζεται από καταστάσεις και, δυστυχώς, η πανδημία του Κορονοϊού αποτελεί μια τέτοια περίπτωση. Οι ζωές μας έχουν αλλάξει ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα, και ως αποτέλεσμα, μπορεί να αισθανόμαστε απροετοίμαστοι και ανήσυχοι. Το συνηθισμένο μας πρόγραμμα αναφορικά με τα ψώνια που αφορούν σε τρόφιμα έχει διαταραχθεί και το αντιμετωπίσουμε αλλάζοντας τις συνήθειες μας και μένοντας σε κοινωνική απόσταση για το καλό όλων.

Θέλουμε να φανούμε χρήσιμοι κατά την κρίσιμη αυτή στιγμή παρέχοντας αξιόπιστες πληροφορίες και οδηγίες για το πώς να συνεχίσετε να τρώτε καλά και να απολαμβάνετε το καλό φαγητό.

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

Όποια και αν είναι η ηλικία μας ή η υφιστάμενη κατάσταση της υγείας μας, μια ισορροπημένη διατροφή τροφοδοτεί τις ανάγκες του οργανισμού μας και μας δίνει ενέργεια για να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας. Πολλά βασικά θρεπτικά συστατικά ενισχύουν επίσης το ανοσοποιητικό μας σύστημα, προστατεύοντάς μας από λοιμώξεις και ασθένειες και ενεργοποιούν την κυτταρική παραγωγή που μας βοηθά να αναρρώσουμε από τραυματισμούς. Πάνω απ’ όλα, το καλό φαγητό αποτελεί πηγή ευχαρίστησης, και μας δημιουργεί όρεξη για ζωή

Εάν είστε υγιείς, ακολουθήστε τις διατροφικές συστάσεις που παρέχονται από κυβερνητικούς φορείς. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να καταναλώνετε μια ποικιλία τροφών, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων φρούτων και λαχανικών και λιγότερων τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη. Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε πολλά υγρά, ειδικά νερό.

Φρούτα & λαχανικά: Φροντίστε να καταναλώνετε πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά και θυμηθείτε, φρέσκα, κατεψυγμένα, αποξηραμένα και κονσερβοποιημένα όλα συνυπολογίζονται στο στη σύσταση των 5 μερίδων ημερησίως. Τα λαχανικά που περιλαμβάνονται ως συστατικά σε άλλα πιάτα (τομάτες σε σάλτσα ζυμαρικών, κρεμμύδια σε στιφάδο κ.λπ.) υπολογίζονται επίσης, οπότε στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο να λάβετε τις απαιτούμενες 5 μερίδες.
Επιλέξτε διαφορετικά είδη φρούτων και λαχανικών. Εκτός από το ότι παρέχουν βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και ωραία γεύση, τα φρέσκα τρόφιμα προσθέτουν ισχυρά αντιοξειδωτικά στη διατροφή μας.

Δημητριακά & σιτηρά: Ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες και άλλοι αμυλώδεις υδατάνθρακες, αποτελούν σημαντικό κομμάτι των γευμάτων και των σνακ σας. Να έχετε ως στόχο να συμπεριλαμβάνετε ένα είδος από αυτήν την ομάδα σε κάθε γεύμα. Επιλέξτε ολικής αλέσεως όποτε αυτό είναι εφικτό.

Κρέας & πρωτεΐνες: Όλοι γνωρίζουμε ότι το κρέας αποτελεί πηγή πρωτεΐνης, αλλά το κόκκινο κρέας πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Μπορείτε να συμπεριλαμβάνετε ψάρια μερικές φορές την εβδομάδα, καθώς και κοτόπουλο. Ο συνδυασμός οσπρίων (φασόλια, φακές ή ρεβίθια) με σιτηρά (ρύζι, ζυμαρικά ή πλιγούρι, κριθάρι κ.λπ.) αποτελεί μια πλήρη πηγή πρωτεΐνης και ένα πλούσιο γεύμα!

Γαλακτοκομικά και εναλλακτικές λύσεις: Τα τρόφιμα με βάση γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γιαούρτι και το γάλα παρέχουν την πλουσιότερη και καλύτερα απορροφημένη πηγή διατροφικού ασβεστίου. Στόχος είναι οι τρεις μερίδες ημερησίως για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των αναγκών σε ασβέστιο.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα υγείας ή αναρρώνετε από ασθένεια ή τραυματισμό, οι διατροφικές σας ανάγκες μπορεί να είναι διαφορετικές. Συγκεκριμένες ασθένειες μπορούν να μεταβάλλουν την ανάγκη του οργανισμού σας σε θρεπτικά συστατικά και την ικανότητά του να τα απορροφήσει . Ακολουθήστε τις συμβουλές των επαγγελματιών υγείας εάν χρειάζεστε ειδική διατροφή και μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί τους εάν έχετε απορίες σχετικά με τη διατροφή σας. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Κορονοϊού , ακολουθήστε τις επίσημες οδηγίες της κυβέρνησής σχετικά με τον τρόπο επικοινωνίας με τους επαγγελματίες υγείας.

Εάν δεν μπορείτε να φάτε και να πιείτε αρκετά ώστε  να καλύψετε τις ανάγκες του οργανισμού σας, τότε μπορεί να διατρέχετε τον κίνδυνο δυσθρεψίας. Οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με συγκεκριμένα υποκείμενα νοσήματα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Εάν ανησυχείτε για τον εαυτό σας ή για ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Υπάρχουν επίσης αξιόπιστα εργαλεία αυτόματου ελέγχου για τον έλεγχο του υποσιτισμού όπως το: https://www.malnutritionselfscreening.org/

Εάν δυσκολεύεστε στο μάσημα ή την κατάποση, δοκιμάστε να τρώτε μαλακές τροφές όπως ομελέτα, γιαούρτια ή μπανάνες. Ό, τι μπορείτε να φάτε είναι καλύτερο από το να μην σιτίζεστε καθόλου.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΗΣ ΟΡΕΞΗΣ

Το να απολαμβάνετε το φαγητό σας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος της υγιεινής διατροφής. Όμως, όταν είμαστε ανήσυχοι ή κάτω από πίεση μπορεί να διαπιστώσουμε ότι είτε μειώνεται η όρεξή μας είτε στρεφόμαστε λόγω άγχους στο φαγητό για παρηγοριά

Σε αυτήν την περίπτωση, η κατανάλωση των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ο οργανισμός σας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρόκληση. Αρχικά, προσπαθήστε να βρείτε τρόπους για να μειώσετε το άγχος σας. Η τήρηση των οδηγιών από επίσημες πηγές μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση ελέγχου και να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε στην παρούσα κατάσταση. Ακολουθήστε τις συμβουλές τους για το πώς να παραμείνετε ασφαλείς, να διατηρήσετε την επαφή με φίλους ή συγγενείς μέσω τηλεφώνου ή μηνυμάτων , να περιορίσετε την παρακολούθηση ειδήσεων, να ασχοληθείτε ξανά με ένα παλιό χόμπι ή να δοκιμάσετε ήπια άσκηση.

Προσπαθήστε να πραγματοποιείτε μικρά συχνά γεύματα ή πολλά υγιεινά σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας, αντί για λιγότερα και μεγάλα γεύματα. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι μπορείτε να διαχειριστείτε τις μικρές μερίδες ευκολότερα. Εάν η απώλεια της όρεξης επιμένει για περισσότερο από λίγες ημέρες, δοκιμάστε τροφές με πλήρη λιπαρά όπως γάλα, γιαούρτι και τυρί. Απολαύστε ένα θρεπτικό μιλκσέικ ή ένα smoothie μεταξύ των γευμάτων. Ζυγιστείτε για να βεβαιωθείτε ότι δεν χάνετε βάρος. Εάν ναι, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη δυσθρεψίας, οπότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Η βελτίωση της διατροφής σας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσής σας, να σας δώσει περισσότερη ενέργεια και να σας βοηθήσει να σκέφτεστε πιο καθαρά.

Τρώτε τακτικά: Εάν το σάκχαρο στο αίμα σας πέσει, μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι, ευερέθιστοι και σε κακή διάθεση. Η επιλογή τροφών που απελευθερώνουν ενέργεια αργά θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου σας σταθερά. Ζυμαρικά, ρύζι, βρόμη, ψωμί ολικής αλέσεως, δημητριακά, ξηροί καρποί και σπόροι αποτελούν καλές επιλογές. Αποφύγετε τις τροφές που προκαλούν γρήγορη αύξηση και πτώση του σακχάρου σας, όπως γλυκά, μπισκότα, ζαχαρώδη ροφήματα και αλκοόλ.

Μείνετε ενυδατωμένοι: Εάν δεν καταναλώνεται αρκετά υγρά, μπορεί να δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε ή να σκεφτείτε καθαρά. Συνιστάται να πίνετε 6-8 ποτήρια την ημέρα. Το νερό, το τσάι, ο καφές, οι χυμοί και τα smoothies συνυπολογίζονται στην πρόσληψη, ωστόσο τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη ή ζάχαρη πρέπει να αποφεύγονται.

Διαχείριση καφεΐνης: Η καφεΐνη είναι διεγερτικό, που βρίσκεται στο τσάι, τον καφέ, τη σοκολάτα, την κόλα και άλλα ενεργειακά ποτά. Μπορεί να σας προσφέρει μια γρήγορη έκρηξη ενέργειας, αλλά μπορεί επίσης να σας κάνει να αισθανθείτε άγχος και κατάθλιψη και να διαταράξει τον ύπνο σας εάν πιείτε καφέ ή μαύρο τσάι για παράδειγμα, πριν πέσετε για ύπνο . Μπορεί επίσης να εμφανίσετε συμπτώματα στέρησης εάν τα σταματήσετε απότομα.

Καταναλώνετε τα σωστά λιπαρά: Ο εγκέφαλός σας χρειάζεται λιπαρά οξέα (όπως ωμέγα-3 και -6) για να συνεχίσει να λειτουργεί καλά. Επομένως, αντί να αποφεύγετε όλα τα λιπαρά, είναι σημαντικό να καταναλώνετε τα σωστά. Υγιεινά λιπαρά βρίσκονται σε: λιπαρά ψάρια, πουλερικά, ξηρούς καρπούς (ειδικά καρύδια και αμύγδαλα), ελαιόλαδο και ηλιέλαιο, σπόρους (όπως ηλιόσπορους και κολοκυθόσπορους ), αβοκάντο, γάλα, γιαούρτι, τυρί και αυγά.

Εάν το άγχος και η ανησυχία τείνει να σας κάνει να τρώτε περισσότερο ή συχνότερα, μπορεί να καταναλώνετε πάρα πολλές θερμίδες, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους.

Όταν τρώμε για παρηγοριά , συχνά αισθανόμαστε τύψεις μετά. Προσπαθήστε να μην είστε πολύ αυστηροί με τον εαυτό σας, καθώς αυτό μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ακόμη χειρότερα. Είναι σημαντικό να καταλαβαίνετε αν τρώτε επειδή πεινάτε ή επειδή αισθάνεστε συναισθηματικά αναστατωμένοι. Η συναισθηματική πείνα εμφανίζεται συνήθως ξαφνικά, ενώ η σωματική πείνα επέρχεται πιο σταδιακά. Εάν έχετε την επιθυμία να φάτε, δοκιμάστε να το αναβάλλετε για 5 λεπτά, και πιθανότατα θα περάσει. Ακούστε το σώμα σας, αναρωτηθείτε πώς αισθάνεστε. Εάν είστε αναστατωμένοι, προσπαθήστε να βρείτε τρόπους για να χαλαρώσετε. Οι συστάσεις από τους επίσημους φορείς συμβάλλουν ουσιαστικά στην αίσθηση ελέγχου της κατάστασης. Το να μένουμε ασφαλείς, να επικοινωνούμε με φίλους ή συγγενείς μέσω τηλεφώνου ή μηνυμάτων, να ασχολούμαστε ξανά με ένα παλιό χόμπι ή να δοκιμάζουμε μια ήπια μορφής άσκηση μπορεί να βοηθήσει όλους μας να χαλαρώσουμε.

Όταν γευματίζετε με άλλους, εστιάστε στην απόλαυση του φαγητού σας ή στη συνομιλία και αποφύγετε να κάνετε άλλες δραστηριότητες ταυτόχρονα, όπως να παρακολουθείτε τηλεόραση, να ελέγχετε το τηλέφωνό σας ή να ακούτε ραδιόφωνο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

Χρησιμοποιήστε έναν οδηγό, ο οποίος θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε τα γεύματά σας. Για κάθε μία από τις επτά ημέρες της εβδομάδας, σημειώστε τι θα φάτε σε κάθε γεύμα. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα περισσότερα πρωινά τρώτε ένα παρόμοιο πρωινό. Για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει ένα αμυλώδες τρόφιμο, φρούτα ή λαχανικά και μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Η εκ των προτέρων προετοιμασία του τι πρόκειται να φάτε θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη διατροφή σας ενδιαφέρουσα και με ποικιλία και θα σας βοηθήσει να μάθετε πόσα και τι είδη τροφίμων θα πρέπει να αγοράσετε. Υπάρχουν πολλές εύκολες, γρήγορες συνταγές διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

ΨΩΝΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΛΙΣΤΑ

Η εικόνα άδειων ραφιών στο σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, αλλά είναι σημαντικό να σκέφτεστε και τους άλλους όταν ψωνίζετε και να αγοράζετε μόνο ό, τι χρειάζεστε. Κάντε ένα προγραμματισμό των γευμάτων για την εβδομάδα για να δημιουργήσετε μια λίστα αγορών. Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι έχετε στην κατάψυξη ή το ντουλάπι και να ψωνίσετε μόνο τα είδη που χρειάζεστε. Ξεκινήστε τη λίστα σας με τα βασικά είδη που χρησιμοποιείτε περισσότερο, για παράδειγμα φρούτα, λαχανικά, γάλα και ψωμί. Σκεφτείτε ποιες συνταγές θέλετε να μαγειρέψετε και προσθέστε τα υλικά στη λίστα σας. Μπορεί να είναι βοηθητικό να σκεφτείτε τι υλικά θα χρειαστείτε για όλα τα γεύματα της ημέρας ξεκινώντας από το πρωινό έως και το βραδινό, ώστε να μην παραλείψετε τίποτα . Η λίστα σας βοηθά επίσης στο να κάνετε τα ψώνια σας γρήγορα, για να αποφύγετε στην παρατεταμένη άσκοπη παραμονή στο κατάστημα.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

Εάν τα συνήθη τρόφιμά σας δεν είναι διαθέσιμα, το μαγείρεμα των συνηθισμένων συνταγών σας μπορεί να αποβεί δύσκολο, Δοκιμάστε μερικές από αυτές τις συμβουλές:

Αντικαταστήστε ένα άμυλο με ένα άλλο: Δεν μπορείτε να βρείτε ζυμαρικά; Χρησιμοποιήστε ρύζι. Δεν βρίσκετε ψωμί, δοκιμάστε πίτα.

Πολλές συνταγές μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές πηγές πρωτεΐνης: Το κοτόπουλο μπορεί να αντικατασταθεί με ψάρι. O κιμάς μπορεί να αντικατασταθεί με φακές.

Εάν τα φρέσκα τρόφιμα δεν είναι διαθέσιμα ή όχι τόσο φρέσκα, στραφείτε σε κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα υλικά.

ΔΩΣΤΕ ΩΘΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ο καλύτερος τρόπος για να υποστηρίξετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι να ακολουθείτε μια ποικίλη υγιεινή διατροφή για να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε. Τα συμπληρώματα δεν είναι συνήθως απαραίτητα, αλλά αν το έχει συστήσει ένας επαγγελματίας υγείας, πάρτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες.

ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D

Η Βρετανική Ένωση Διαιτολόγων έχει συγκεντρώσει μερικές πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τη βιταμίνη D. Ακολουθεί μια σύνοψη των πληροφοριών και των συμβουλών τους.

Η βιταμίνη D ρυθμίζει την απορρόφηση του ασβεστίου υγιή οστά, μυς και δόντια.

Ο ήλιος αποτελεί την καλύτερη πηγή βιταμίνης D. Η έκθεση στον ήλιο είναι ακόμη πιο αποτελεσματική από τη διατροφή για την κάλυψη των καθημερινών μας αναγκών. Όσο μένετε σπίτι, προσπαθήστε να περάσετε λίγο χρόνο έξω στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας. Αυτό μπορεί να μην είναι εφικτό, όπως το φθινόπωρο και το χειμώνα, που ίσως να μην έχετε αρκετή ηλιοφάνεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται να λαμβάνετε ένα καθημερινό συμπλήρωμα που περιέχει 10 μικρογραμμάρια βιταμίνης D.

Πολλές τροφές είναι φυσικά πλούσιες σε βιταμίνη D και, όπως πάντα, φροντίστε να τις συμπεριλάβετε στο διαιτολόγιο σας:

Το μουρουνέλαιο περιέχει πολλή βιταμίνη D. Εάν δεν αντέχετε την έντονη γεύση, επιλέξτε
λιπαρά ψάρια όπως σολομός, σαρδέλες, πέστροφα, ρέγγα, παστά ψάρια και χέλια. Περιέχουν επαρκείς ποσότητες βιταμίνης D, οπότε προσπαθήστε να τα καταναλώνετε όσο πιο συχνά γίνεται. Ο κρόκος αυγού, το κρέας και το γάλα περιέχουν μικρές ποσότητες, αλλά αυτό ποικίλλει ανάλογα με την εποχή. Η μαργαρίνη, μερικά ενισχυμένα δημητριακά πρωινού, τα βρεφικά γάλατα και ορισμένα γιαούρτια είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το https://www.bda.uk.com/resource/vitamin-d.html

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ!

Ο προσεκτικός προγραμματισμός των γευμάτων σας θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα τρόφιμα που διαθέτετε. Αυτές τις μέρες, το φαγητό που έχει περισσέψει είναι πιο χρήσιμο από ποτέ, καθώς προσπαθούμε να επιμηκύνουμε τις προμήθειές μας για να κρατήσουν ακόμη περισσότερο. Ό, τι περίσσεψε από το χθεσινοβραδινό γεύμα θα δημιουργήσει ένα υπέροχο μεσημεριανό σήμερα! Μόλις το φαγητό που περίσσεψε κρυώσει (μέσα σε 2 ώρες), μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο ή στον καταψύκτη, σε ένα καθαρό τάπερ. Εάν το διατηρήσετε στην ψύξη, καταναλώστε το φαγητό που περίσσεψε εντός 2 ημερών.

Το μαγειρεμένο κρέας ή το ψάρι που έχει περισσέψει μπορείτε να το απολαύσετε κρύο σαν γέμιση σε σάντουιτς ή πάνω σε σαλάτα. Εάν ξαναζεστάνετε το κρέας, το ψάρι ή οποιοδήποτε φαγητό βεβαιωθείτε ότι φτάνει τους 70 βαθμούς για 2 λεπτά, έτσι ώστε να ζεσταίνεται συνολικά. Χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο κρέας και τα λαχανικά για να φτιάξετε μια σάλτσα για ζυμαρικά ή σούπα. Το μπαγιάτικο ψωμί μπορεί να φρυγανιστεί ή να θερμανθεί για μερικά λεπτά στο φούρνο. Το μαγείρεμα μερικών επιπλέον μερίδων ενός πιάτου που μπορεί να καταψυχθεί είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να έχετε ένα έτοιμο γεύμα σε περίπτωση που αρρωστήσετε.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΑΣ

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε μια καλή απογραφή στα ντουλάπια σας. Ελέγξτε τις ημερομηνίες λήξης και βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει οτιδήποτε πλησιάζει προς τη λήξη του. Δημιουργήστε μια λίστα με αυτά που έχετε. Χωρίστε τα σε ομάδες τροφίμων π.χ. αμυλώδη τρόφιμα όπως ρύζι, ζυμαρικά και άλλα δημητριακά. Μπορεί να έχετε κονσερβοποιημένα ή κατεψυγμένα ψάρια, κρέας ή φασόλια – αυτά αποτελούν καλές πηγές πρωτεΐνης. Τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι σε κονσέρβα ή κατεψυγμένα είναι εξίσου καλά με τα φρέσκα. Το να γνωρίζετε τι διαθέτετε κάνει τον προγραμματισμό των γευμάτων και τα ψώνια ευκολότερα. Μπορεί να χρειαστείτε μόνο μερικά επιπλέον φρέσκα υλικά για να φτιάξετε ένα ολόκληρο γεύμα από την αποθήκη τροφίμων σας.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ

Η απομόνωση από φίλους και οικογένεια είναι εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά αν μένετε μόνοι. Η απώλεια και το πένθος μπορεί επίσης να σημαίνει ότι θα βρεθείτε σε θέση που θα γευματίζετε μόνοι. Εάν ζείτε με κάποιον που έχει αρρωστήσει θα βρεθείτε σε θέση που θα πρέπει να γευματίσετε μόνοι εξ ανάγκης . Μπορεί να σας βοηθά να προγραμματίσετε ή ακόμα και να προετοιμάσετε τα γεύματά σας και τα σνακ σας το πρωί, όποτε και είναι πιθανό να αισθάνεστε καλύτερα. Εάν το αφήσετε για αργότερα, μπορεί να αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι ή να μην θέλετε να ασχοληθείτε με το μαγείρεμα. Η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να προσφέρει άμεση συντροφιά κατά τη διάρκεια των γευμάτων εάν μπορείτε να προγραμματίσετε μια συνομιλία μέσω βίντεο. Ακόμη και το να πάρετε τηλέφωνο ένα φίλο ή ένα αγαπημένο πρόσωπο και να το βάλετε σε ανοιχτή ακρόαση μπορεί να σας προσφέρει άμεση συντροφιά. Μπορεί επίσης να αποτελεί παρηγοριά το να γευματίσετε ενώ παρακολουθείτε μια αγαπημένη τηλεοπτική εκπομπή ή ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα.

Οι πληροφορίες αυτές δεν προορίζονται να υποκαταστήσουν τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές.
Πάντα να ζητάτε τη συμβουλή ενός επαγγελματία υγείας, αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες.