Καινοτομία & Ιατρική Διατροφή

lady scientist working

Καινοτομία στην Ιατρική Διατροφή

Η καινοτομία βρίσκεται στην καρδιά της στρατηγικής της Nutricia. Αναπτύσσουμε Τρόφιμα προοριζόμενα για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς, βελτιώνοντας έτσι τη συνολικά παρεχόμενη υγειονομική περίθαλψη.

Οι κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η ιατρική διατροφή μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών και των καταναλωτών. Η διατροφική διαχείριση, συμπληρώνει την θεραπευτική προσέγγιση των επαγγελματιών υγείας, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει φάρμακα, δίαιτα, ιατρικές/ιατροτεχνολογικές συσκευές και τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής. Ο ρόλος της ιατρικής διατροφής είναι σημαντικός όταν οι ασθενείς έχουν ειδικές ανάγκες εξαιτίας της ιατρικής τους κατάστασής και δεν είναι δυνατή μια κανονική ισορροπημένη διατροφή ή δεν καλύπτονται όλα τα ειδικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένα άτομο. Έχει ρόλο σε μια  σειρά από καταστάσεις. Μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να ανακτήσουν δύναμη και ενέργεια και να ανακάμψουν ταχύτερα. Ή μπορεί να συμβάλει σε παιδιά που χρειάζονται πρόσθετη διατροφή για την ανάπτυξη τους (υπολειπόμενη ανάπτυξη). Σε μεγαλύτερη κλίμακα, η ιατρική διατροφή έχει επίσης αποδειχθεί ότι οδηγεί σε χαμηλότερο κόστος υγειονομικής περίθαλψης: λιγότερες επιπλοκές, μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο και μειωμένη θνησιμότητα.

Σε μια προσέγγιση με επίκεντρο τον ασθενή, φαίνεται λογικό να βλέπουμε ολιστικά τους ασθενείς και την περίθαλψη τους. Έχουμε κατά νου ένα μεγάλο εύρος ηλικιών κατά τη διεξαγωγή έρευνας και ανάπτυξης διατροφικών προϊόντων, από βρέφη με αλλεργία στο γάλα αγελάδας μέχρι ηλικιωμένους που χρειάζονται σίτιση μέσω καθετήρα.

Ορισμένα παραδείγματα καινοτομίας της Nutricia:

 • Oγκολογία:
  Η Nutricia διαθέτει εξειδικευμένα θρεπτικά σκευάσματα για τη θρεπτική υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών. Η διαχείριση της δυσθρεψίας που σχετίζεται με τον καρκίνο βασίζεται σε μια διατροφή που περιέχει τα κατάλληλα επίπεδα σε μακρο- και μικροθρεπτικά συστατικά. Ο στόχος είναι να αποτραπεί η απώλεια βάρους και μυικής μάζας, να ξεπεραστεί η κούραση και η αδυναμία ώστε να μπορέσουν αυτοί οι ασθενείς να συνεχίσουν τη θεραπευτική τους αγωγή.
 • Ευπάθεια:
  Για τη διαιτητική διαχείριση της ευπάθειας, η Nutricia προσφέρει ποικιλία υπερπρωτεϊνικών και υπερθερμιδικών θρεπτικών σκευασμάτων για την κάλυψη των αναγκών των ηλικιωμένων ατόμων. Η ποικιλία σε μορφές και γεύσεις αυξάνουν τη συμμόρφωση και συμβάλλουν στον τελικό σκοπό που είναι η ανάκτηση του βάρους.
 • Νόσος Alzheimer:
  Η Nutricia μετά από δεκαπενταετή επιστημονική έρευνα κυκλοφόρησε το Souvenaid, Τρόφιμο για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς, που αποδεικνύεται σε δύο κλινικές μελέτες ότι βελτιώνει τη μνήμη στο αρχικό στάδιο της Νόσου Alzheimer. Περιέχει ένα κατοχυρωμένο μίγμα θρεπτικών συστατικών, το Fortasyn Connect, που έχει δράση στις συνάψεις.
 • Παιδιατρική διατροφή:
  Η Nutricia ανέπτυξε μια ευρεία σειρά παιδιατρικών προϊόντων για να ανταποκριθεί στις  ειδικές διατροφικές ανάγκες των παιδιών σε περίπτωση αλλεργίας στις πρωτεΐνες του γάλακτος αγελάδας, ενδογενών μεταβολικών νοσημάτων ή δυσθρεψίας προσαρμοζόμενα σε κάθε ηλικία για να προσεγγίζει όσο το δυνατόν περισσότερο τη συνιστώμενη πρόσληψη θερμίδων στον κύκλο ανάπτυξης του παιδιού.
 • Εντερική σίτιση μέσω καθετήρα/στομίας:
  Η Nutricia προσφέρει εξειδικευμένα θρεπτικά σκευάσματα προσαρμοσμένα στις διατροφικές ανάγκες των ασθενών (αυξημένη θερμιδική αξία, περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, παρουσία ή όχι φυτικών ινών) η σύνθεση των οποίων είναι σύμφωνη με τις πλέον πρόσφατες διεθνείς συστάσεις.

Ορισμένα παραδείγματα προϊόντων  που ανέπτυξε η Ιατρική Διατροφή της  Nutricia για διάφορες παθήσεις & σε διάφορους θεραπευτικούς τομείς:

 • Καρκίνος: για δίαφορους τύπους καρκίνου όπως κεφαλής & τραχήλου, πεπτικού συστήματος, πνεύμονα
 • Δυσθρεψία : για παιδιά, ενήλικες & ηλικιωμένους
 • Υποσιτισμός του διαβητικού ασθενούς
 • Σαρκοπενία
 • Δυσφαγία
 • Νεφρική ανεπάρκεια
 • Έλκη κατάκλισης
 • Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος
 • Αλλεργία στις πρωτεΐνες γάλακτος αγελάδας
 • Ενδογενή μεταβολικά νοσήματα

Όλα τα Προϊόντα μας διέπονται από τους κανονισμούς των Τροφίμων  για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες για το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης επισκεφθείτε το Nutricia Research