Η Εταιρεία μας

oncology small photo

Με μια περήφανη κληρονομιά που ξεπερνά τα 120 χρόνια, η Nutricia υποστηρίζει τους ασθενείς σε ένα ευρύ φάσμα πολύπλοκων ιατρικών καταστάσεων όπως αλλεργία, μεταβολικά νοσήματα, καρκίνο, νόσο Αlzheimer ή καταστάσεις που διατρέχουν κίνδυνο δυσθρεψίας, ενισχύοντας την αποκατάσταση τους και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους. Το πετυχαίνουμε αυτό με την δημιουργία εξειδικευμένων προϊόντων ιατρικής διατροφής και με τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.

 

Ημερομηνίες ορόσημο για την ιστορία μας:

1896

Η αρχή μας: Ο Δρ Jan van der Hagen και ο αδελφός του Martin αποκτούν τα δικαιώματα να παρασκευάσουν την φόρμουλα γάλακτος για βρέφη του Καθηγητή Backhaus.

oncology small photo
1901

Η εταιρεία ονομάζεται Nutricia NV και έχει έδρα το Zoetermeer της Ολλανδίας.

1905

Εξάγουμε το πρώτο μας προϊόν Ιατρικής Διατροφής για διαβήτη και αναπτύσσουμε μια νέα μέθοδο για να αυξήσουμε τη διάρκεια ζωής των προϊόντων μας. Επίσης, το 1905, συμμετέχουμε σε διαγωνισμό για τη διατροφή και την υγεία των βρεφών στις Βρυξέλλες και κερδίζουμε πολλές διακρίσεις.

oncology small photo
1946

Δημιουργούμε τη δική μας ειδική ερευνητική μονάδα Nutricia Research. Λανσάρουμε το Olvarit, το πρώτο έτοιμο για κατανάλωση φυτικό τρόφιμο για βρέφη στην Ολλανδία.

1948

Αναπτύσσουμε μια ομάδα διαιτολόγων για την
ενημέρωση και εκπαίδευση των επαγγελμτιών υγείας.

oncology small photo
1956

Λανσάρουμε το πρώτο σκεύασμα για μεταβολικές διαταραχές και φαινυλκετονουρία.

1970

Λανσάρισμα του Nutrison, ενός έτοιμου προς χρήση θρεπτικά πλήρες σκευεάσματος για σίτιση μέσω καθετήρα.

oncology small photo
1984

Δημιουργούμε το πρώτο μας ειδικό προϊόν για την αλλεργία στο γάλα αγελάδας, Pepti Junior.

2007

Η Nutricia γίνεται τμήμα του ομίλου Danone, ενισχύοντας την αποστολή μας να προάγουμε την υγεία μέσω της διατροφής σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

oncology small photo
2009

Χάρη στην καινοτομία και τεχνογνωσία μας δημιουργούμε το πρώτο σκεύασμα ιατρικής διατροφής μικρού όγκου 125ml, Fortimel Compact Protein.

2012

Λανσάρισμα του πρωτοποριακού σκευάσματος ιατρικής διατροφής Souvenaid, για τη διατροφική διαχείριση σε πρώιμο στάδιο της νόσου Alzheimer.

oncology small photo
2013

Η Nutricia Research ανοίγει ένα υπερσύγχρονο ερευνητικό κέντρο στην Ουτρέχτη στην Ολλανδία, για περαιτέρω καινοτομία στον τομέα της ιατρικής & ειδικής διατροφής. Οι επιστημονικές συνεργασίες είναι καθοριστικές στην προσέγγιση μας για την Έρευνα & Ανάπτυξη

Σήμερα, η Nutricia Advanced Medical Nutrition είναι το τμήμα του ομίλου Danone που ειδικεύεται στην ιατρική διατροφή. Με την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων υψηλής ποιότητας η Nutricia βρίσκεται δίπλα στους ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο.