Αντιμετώπιση αλλεργίας στο γάλα αγελάδας

picture showing a baby laughing

Για την αντιμετώπιση της αλλεργίας στο γάλα αγελάδας και των συμπτωμάτων της, η μόνη λύση είναι η τροποποίηση του διατροφικού προγράμματος του βρέφους, με τον αποκλεισμό από αυτό των πρωτεϊνών γάλακτος αγελάδας που ευθύνονται για την αλλεργία.  Αυτή η δίαιτα ονομάζεται δίαιτα αποκλεισμού.

Για αυτόν τον λόγο ο ιατρός  θα σας συστήσει ένα υποαλλεργικό γάλα που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για το βρέφος και το οποίο θα αντικαταστήσει το κλασσικό βρεφικό γάλα. Αναλόγως της σοβαρότητας των συμπτωμάτων θα συνταγογραφηθεί είτε προϊόν εκτενούς υδρόλυσης ή στοιχειακό προϊόν. Τα προϊόντα εκτενούς υδρόλυσης έχουν ως βάση “σπασμένες” πρωτεΐνες.  Εάν τα αλλεργικά συμπτώματα επιμείνουν μετά την πάροδο 2 έως 4 εβδομάδων με χρήση προϊόντων εκτενούς υδρόλυσης, οι παιδιατρικές συστάσεις υποστηρίζουν τη συνταγογράφηση μιας φόρμουλας αμινοξέων, η οποία αποτελεί προϊόν χωρίς ίχνος ολόκληρης πρωτεΐνης γάλακτος αγελάδας. neocate aminoacid schematicΤα αμινοξέα που περιέχονται στη στοιχειακή φόρμουλα αποτελούν τα δομικά υλικά της πρωτεΐνης.

Τα υποαλλεργικά γάλατα παρέχουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών του μωρού σας και τα οποία του επιτρέπουν να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής και άνεση στην καθημερινή του ζωή.  Τα υποαλλεργικά γάλατα ενδείκνυνται, συνεπώς, για να εξασφαλίσουν την κάλυψη των διατροφικών αναγκών στα παιδιά που είναι αλλεργικά στις πρωτεΐνες του γάλακτος της αγελάδας χωρίς να προκαλούν αντιδράσεις στον οργανισμό τους.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα Τρόφιμα για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς που ενδείκνυνται, πατήστε εδώ.