Cheesecake Φράουλα

Υλικά (για 8 μερίδες)

Για την κρέμα

  • 90 γρ κορν φλάουρ
  • 600 mL Υποκατάστατο Γάλακτος Loprofin
  • 190 γρ βούτυρο
  • 130 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 60 ml χυμό φράουλας (εναλλακτικά φρούτων του δάσους ή κράνμπερυ)

Για τη βάση

  • 150 γρ βούτυρο
  • 75 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 250 γρ Αλεύρι Loprofin
  • 3 κουτ γλυκού νερό
  • 1 κουτ σούπας σκόνη κακάο

Μέθοδος Παρασκευής

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κορν φλάουρ με μερικές κουταλιές από το Υποκατάστατο Γάλακτος Loprofin μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  2. Σε ένα τηγάνι και μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο μαζί με την υπόλοιπη ποσότητα του Υποκατάστατου Γάλακτος Loprofin. Στη συνέχεια προσθέστε το μίγμα με το αλεύρι κορν φλάουρ που ετοιμάσατε νωρίτερα και ανακατέψτε καλά Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μεγαλύτερο μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά για περίπου ένα λεπτό Καλύψτε με μία μεμβράνη και αφήστε το μίγμα στο ψυγείο το βράδυ.
  3. Για να ετοιμάσετε τη βάση προθερμάνετε το φούρνο στους 180 oC.
  4. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι το μίγμα να αποκτήσει ελαφριά υφή.
  5. Ανακατέψτε το Αλεύρι Loprofin και τη σκόνη του κακάο.
  6. Με το ένα χέρι ανακατεύετε προσεκτικά το μίγμα, ενώ με το άλλο προσθέτετε σταδιακά τόσο νερό, όσο χρειάζεται για να δημιουργηθεί μία ζύμη. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μία επιφάνεια, ελαφρώς πασπαλισμένη με Αλεύρι Loprofin και ζυμώνεται για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να πάρει μαλακή υφή.
  7. Απλώστε τη ζύμη σε μία φόρμα για τάρτες 25 – 30 εκατοστών, καλύπτοντας μέχρι τα τοιχώματα. Εάν θέλετε μπορείτε να βρέξετε τα δάχτυλά σας με λίγο νερό, για να μην κολλάει η ζύμη.
  8. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 – 25 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδοκοκκινίσει. Στη συνέχεια αφαιρέστε την ψημένη βάση από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει τελείως.
  9. Βγάλτε την κρέμα από το ψυγείο, προσθέστε τη ζάχαρη και το χυμό φρούτων και ανακατέψτε καλά. Απλώστε τη κρέμα πάνω από τη ζύμη. Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
  10. Διακοσμήστε την τούρτα με φράουλες ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!

Συμβουλή διατροφής!

Γνωρίζατε ότι οι φράουλες είναι καλή πηγή της αντιοξειδωτικής βιταμίνης C; Μάλιστα, 1 φλυτζάνι αντιστοιχεί στην ποσότητα της βιταμίνης, που περιέχει ένα πορτοκάλι (80 mg)! H βιταμίνη C συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά όχι μόνο! Υποστηρίζει τη λειτουργία του δέρματος και του νευρικού συστήματος, τη μείωση της κούρασης και της κόπωσης και άλλα πολλά. Έτσι, ακόμα και τα γλυκά, που περιστασιακά έχουν θέση στη διατροφή, μπορούν να μετατραπούν σε ιδανική ευκαιρία για πρόσληψη πολύτιμων θρεπτικών συστατικών!

Εάν υπάρχει κάποια γνωστή τροφική αλλεργία, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τη λίστα των συστατικών Εάν σας απασχολεί κάποιο ζήτημα σχετικά με τις τροφικές αλλεργίες απευθυνθείτε στο γιατρό σας.
Παρακαλούμε ελέγξτε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων για την περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη.
Τα προϊόντα της σειράς Loprofin είναι Τρόφιμα για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς για τη διαιτητική διαχείριση ενδογενών μεταβολικών νοσημάτων και άλλων καταστάσεων που χρήζουν διατροφή χαμηλή σε πρωτεΐνη, και πρέπει να χορηγούνται υπό ιατρική παρακολούθηση.
Commission Regulation (No 432 2012 https://ec.europa.eu/food/safety/labelling_nutrition/claims/health_claims_en)