
Υλικά (4 μερίδες)
- Γέμιση
- 1 Fortimel® Compact 125mL Ουδέτερη Γεύση
- 4 βερύκοκα φρέσκα (ή άλλο φρούτο εποχής)
- 50 γραμ. κορν φλαουρ
- 3 αυγά
- 1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
- Ζύμη (crumble)
- 40 γραμ. ζάχαρη
- 40 γραμ. βούτυρο
- 40 γραμ. αλεύρι φαρίνα
- 40 γραμ. σκόνη αμυγδάλου
Μέθοδος Παρασκευής
- Προθερμάνετε το φρούρνο στους 1800C.
- Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά το Fortimel® Compact 125mL Ουδέτερη Γεύση, μαζί με το ματσάκι του θυμαριού.
- Ετοιμάστε τη γέμιση ανακατεύοντας το αρωματισμένο Fortimel® Compact 125mL Ουδέτερη Γεύση με το κορν φλάουρ.
- Κόψτε τα βερίκοκα στη μέση και τοποθετείστε τα σε τέσσερα ατομικά ή ένα μεγάλο βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Στο μπολ αυτό αδειάστε τη γέμιση που ετοιμάσατε.
- Ετοιμάστε τη ζύμη (crumble) ανακατεύοντας όλα τα υλικά (ζάχαρη, βούτυρο, αλεύρι φαρίνα, σκόνη αμυγδάλου).
- Περιχύστε το μίγμα της ζύμης στο πυρίμαχο σκεύος που περιέχει τη γέμιση.
- Ψήστε για περίπου 15 λεπτά, και στη συνέχεια καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε το γλυκό να ψηθεί για 10 ακόμη λεπτά. Απολύστε το ζεστό!
Tip!
Τιp! Το crumble είναι μία εκδοχή της Ελληνικής τάρτας φρούτων! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε εποχικό φρούτο σας αρέσει, όπως μήλα, αχλάδια, ροδάκινα ή ανανά!