Αλλεργία στο γάλα ή στις πρωτεΐνες του γάλακτος αγελάδας
Η αλλεργία είναι η υπερευαισθησία του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού σε ορισμένα αλλεργιογόνα που υπάρχουν στο περιβάλλον ή στα τρόφιμα. Στην περίπτωση της αλλεργίας στο γάλα αγελάδας, τα αλλεργιογόνα που ευθύνονται για αυτή είναι οι πρωτεΐνες του γάλακτος αγελάδας. Συνήθως, η εμφάνιση της αλλεργίας στις πρωτεΐνες γάλακτος αγελάδας παρατηρείται σε ένα βρέφος κατά την έναρξη λήψης ενός βρεφικού γάλακτος.
Η αλλεργία στις πρωτεΐνες του γάλακτος αγελάδας είναι η συχνότερη διατροφική αλλεργία στα βρέφη. Αφορά περίπου 2% έως 5% των βρεφών και πλήττει, γενικά, παιδιά κάτω των 3 ετών. Αυτή η αλλεργία μπορεί, επίσης, αν και σπάνια να εμφανιστεί κατά το θηλασμό.
Για περισσότερες πληροφορίες για την αλλεργία στο γάλα αγελάδας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.neocate.com