Κυπριακή Πίτα

Ένα αφράτο συνοδευτικό στα μπάρμπεκιου!

Υλικά (για 6 πίτες)

 • 250γρ. Loprofin αλεύρι
 • ½ φακελάκι ξηρής μαγιάς (παρέχεται με το Loprofin αλεύρι)
 • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 • 175ml χλιαρό νερό

Μέθοδος Παρασκευής

 1. Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμίξτε το Loprofin αλεύρι, με τη μαγιά και το αλάτι.
 2. Προσθέστε το λάδι και το νερό και ανακατέψτε με μίξερ χειρός για 1 λεπτό ή με μία ξύλινη κουτάλα για 3-4 λετπά μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και γυαλιστερό.
 3. Καλύψτε το μπωλ με διαφανή μεμβράνη και αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 20 λεπτά).
 4. Προθερμάστε ένα μεγάλο ταψί στο γκριλ, αφαιρέστε τη διαφανή μεμβράνη από το μπωλ και ζυμώστε τη ζύμη για ένα λεπτό μέχρι να γίνει λεία.
 5. Απλώστε διαφανή μεμβράνη στον πάγκο εργασίας και αφού την αλείψετε την με λίγο λάδι, βάλτε το ένα έκτο της ζύμης στο κέντρο.
 6. Αλευρώστε την παλάμη σας με Loprofin αλεύρι, και πιέστε απαλά τη ζύμη σε ένα λεπτό οβάλ σχήμα 17cm x 12cm περίπου.
 7. Λαδώστε το καυτό ταψί και με τη βοήθεια της μεμβράνης βάλτε την πλασμένη πίτα και ψήστε τη στο γκριλ για 1-2 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
 8. Αφού πάρει χρώμα η μία πλευρά γυρίστε τη και ψήστε από την άλλη για άλλο 1-2 λεπτά.
 9. Τοποθετήστε τις ψημένες πίτες σε μία πετσέτα και σκεπάστε τις με μία δεύτερη πετσέτα για να διατηρηθούν μαλακές.

Συμβουλή από τον Σεφ

Οι Κυπριακές πίτες μπορούν να καταψυχθούν, οπότε μπορείτε να τις φτιάξετε και σε μεγαλύτερες ποσότητες και να καταψύξετε όσες δεν θα καταναλώσετε άμεσα. Όταν θα ξαναθελήσετε να φάτε Κυπριακή πίτα απλά βγάλτε την από την κατάψυξη και ζεστάνετέ τη για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά σε ένα καυτό γκριλ.

Τα προϊόντα της σειράς Loprofin είναι Τρόφιμα για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς για τη διαιτητική διαχείριση ενδογενών μεταβολικών νοσημάτων και άλλων καταστάσεων που χρήζουν διατροφής χαμηλής σε πρωτεΐνη, και πρέπει να χορηγούνται υπό ιατρική παρακολούθηση.