
Συστατικά
- 75g κομμένα ραπανάκι
- 2 κομμένα καρότα
- 1 κομμένο κρεμμύδι
- 100g κομμένο ρέβα
- 1 κουτ. της σούπας ανάμεικτα μυρωδικά
- 2 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας* (προτιμούμε βέβαια εαν είναι δυνατόν σπιτικό πελτέ)
- 25g αλεύρι Loprofin
- 25g γαλέτα ψωμιού χαμηλής πρωτεΐνης φτιαγμένο με αλεύρι Loprofin
- Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
- Βράζουμε όλα τα λαχανικά μαζί μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίξτε τα καλά
- Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μαζί με τα μυρωδικά με τη βοήθεια ενός food processor.
- Πλάθουμε το μίγμα σε σχήμα λουκάνικων (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι Loprofin για να δέσει πιο καλά το μίγμα)
- Πανάρουμε το λουκάνικο απλά κυλώντας το στη γαλέτα μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα
- Μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε καυτό λάδι ή να τα ψήσουμε στο φούρνο στο grill μέχρι να πάρουν χρύσο χρώμα και να γίνουν τραγανά.
Συμβουλή: Μπορούμε να φτιάξουμε τα λουκάνικα λαχανικών και αφού τα πανάρουμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη!