Συμβουλές για Πάρτι – Έφηβοι και Ενήλικες

Ποιος δεν αγαπά να πηγαίνει σε πάρτι;!

Όχι μόνο τα μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά αγαπούν τα πάρτι, διασκεδάζουν με τους φίλους τους και τρώνε γευστικό φαγητό που δεν απολαμβάνουν σε καθημερινή βάση!

Ωστόσο τα πάρτι και τα πιτζάμα-πάρτι μπορεί να δημιουργήσουν μια ανησυχία σε άτομα με μεταβολικό νόσημα, καθώς δεν θέλουν να αισθάνονται «διαφορετικοί» ή απόμακροι από την υπόλοιπη παρέα.

Ωστόσο, με ένα μικρό προγραμματισμό δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να απολαύσετε χαμηλά πρωτεϊνικά πάρτι και να περνάτε χρόνο με τους φίλους σας.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε την παρουσία σας σε ένα πάρτι ή πιτζάμα πάρτι.

Πάρτι στο σπίτι ενός φίλου

  • Ενημερώστε εκ των προτέρων τον οικοδεσπότη του πάρτι για τα είδη των τροφίμων που μπορείτε να καταναλώσετε.
  • Αν σερβίρουν μπουφέ, ρωτήστε για το μενού, ώστε να μπορείτε να ξέρετε εκ των προτέρων τι μπορείτε να φάτε. Μπορεί να εκπλαγείτε πόσες κατάλληλες επιλογές μπορεί να υπάρχουν ήδη! Εναλλακτικά προσφερθείτε να φτιάξετε κάτι και για τον μπουφέ.
  • Εάν σας ζητηθεί να πάτε κάποιο φαγητό στο πάρτι, προσπαθήστε να πάρετε κάτι που μπορείτε να καταναλώσετε. Για παράδειγμα, μια πιατέλα με sticks λαχανικών με μία κατάλληλη σως, ώστε να μπορείτε να βρείτε κάτι απ’ ευθείας από τον μπουφέ όπως οι φίλοι σας.
  • Πάρτε μαζί σας ένα ποτό που μπορείτε να καταναλώσετε ελεύθερα.
  • Αν ο οικοδεσπότης συμφωνεί, προτείνετε να αφήσετε το φαγητό σας πριν από το πάρτι – ώστε να μην κάνετε όλη τη διαδικασία την ώρα του πάρτι.

Σε περίπτωση Πιτζάμα Πάρτι

  • Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί το υποκατάστατο  πρωτεΐνης σας καθώς και ότι άλλο χρειάζεστε για το πρωινό σας!

Ποτέ μην πείτε όχι σε πάρτι ή πιτζάμα πάρτι λόγω των διατροφικών σας απαιτήσεων! Ίσως να χρειαστεί λίγο περισσότερος προγραμματισμός στην αρχή, αλλά αξίζει τον κόπο στο τέλος.

Εξάλλου, σε όσο περισσότερα πάρτι πάτε, τόσο πιο έμπειροι θα γίνετε και θα είστε σε θέση να βρείτε τις δικές σας μικρές συμβουλές και λύσεις για να κάνετε πάρτι και πιτζάμα-πάρτι ακόμη πιο εύκολα!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή τη σελίδα έχουν μόνο καθοδηγητικό χαρακτήρα και δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν τη φροντίδα, την παροχή συμβουλών και την ιατρική επίβλεψη του επαγγελματία υγείας σας. Εάν έχετε απορίες σχετικά με τις πληροφορίες που παρέχονται εδώ, παρακαλείσθε να μιλήσετε με το γιατρό ή τον διαιτολόγο σας.