Συμβουλές για Πάρτι – Παιδιά

Ποιος δεν αγαπά να πηγαίνει σε πάρτι;!

Τόσο τα μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά αγαπούν τα πάρτι, διασκεδάζουν με τους φίλους τους και τρώνε γευστικό φαγητό που δεν απολαμβάνουν σε καθημερινή βάση!

Ωστόσο τα πάρτι και τα πιτζάμα-πάρτι μπορεί να δημιουργήσουν μια ανησυχία στους γονείς ενός παιδιού με μεταβολικό νόσημα, καθώς δεν θέλουν τα παιδιά τους να αισθάνονται «διαφορετικά» ή να απομακρύνονται. Ωστόσο, με ένα μικρό προγραμματισμό δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο το παιδί σας δεν μπορεί να απολαύσει τα πάρτι με τρόφιμα με χαμηλή πρωτεΐνη και να περνά το χρόνο με τους φίλους του, όπως όλοι οι άλλοι.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε την παρουσία σας σε ένα πάρτι ή πιτζάμα πάρτι.

Πάρτι στο σπίτι ενός φίλου

  • Ενημερώστε εκ των προτέρων τον οικοδεσπότη του πάρτι για τα είδη των τροφίμων που μπορεί να φάει το παιδί σας.
  • Αν σερβίρουν μπουφέ όπου τα παιδιά επιλέγουν μόνα τους το φαγητό τους, ρωτήστε για το μενού, ώστε να μπορείτε να ενημερώσετε εκ των προτέρων το παιδί σας τι μπορεί να φάει. Μπορεί να εκπλαγείτε πόσες κατάλληλες επιλογές μπορεί να υπάρχουν ήδη!
  • Πάρτε μαζί σας ένα ποτό που μπορεί να καταναλώσει το παιδί σας.
  • Να αφήνετε πάντα έναν αριθμό όπου μπορούν να σας βρουν σε περίπτωση ανάγκης.
  • Εάν ανησυχείτε, μπορείτε να προσφερθείτε να μείνετε και να βοηθήσετε στο πάρτι.


Σε περίπτωση Πιτζάμα Πάρτι

  • Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί το υποκατάστατο πρωτεΐνης του παιδιού σας για το πρωί.

Ποτέ μην πείτε όχι σε πάρτι ή πιτζάμα-πάρτι λόγω του μεταβολικού νοσήματος του παιδιού σας. Ίσως να σας φαίνεται λίγο ανησυχητικό στην αρχή και ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερος προγραμματισμός, αλλά αξίζει τον κόπο στο τέλος. Το παιδί σας όμως θα απολαύσει το πάρτι εξίσου καλά όπως οποιοσδήποτε άλλος, δεν χρειάζεται να το χάσει. Σε όσο περισσότερα πάρτι πάτε, τόσο πιο έμπειροι θα γίνετε και θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε τις δικές σας μικρές συμβουλές και λύσεις για να κάνετε πάρτι και πιτζάμα-πάρτι ακόμη πιο εύκολα!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή τη σελίδα έχουν μόνο καθοδηγητικό χαρακτήρα και δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν τη φροντίδα, την παροχή συμβουλών και την ιατρική επίβλεψη του επαγγελματία υγείας σας. Εάν έχετε απορίες σχετικά με τις πληροφορίες που παρέχονται εδώ, παρακαλείσθε να μιλήσετε με το γιατρό ή τον διαιτολόγο σας.