
Υλικά για 2 μερίδες:
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 μέτριο καρότο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. του γλυκού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. του γλυκού Υποκατάστατο αυγού Loprofin
- 125g Aλεύρι Loprofin
- Αλάτι και πιπέρι
- 3 κουτ. του γλυκού νερό
- Λάδι για το τηγάνισμα
Εξοπλισμός:
Μπωλ, τρίφτης και τηγάνι.
Μέθοδος Παρασκευής:
- Βάλτε το αλεύρι Loprofin με το νερό σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν σε μορφή ζύμης.
- Τρίψτε στον τρίφτη το καρότο και το κρεμμύδι. Μπορείτε να τα τρίψετε στον ψιλό ή τον χονδρό τρίφτη ανάλογα με την προτίμησή σας.
- Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και λιώστε ή ψιλοκόψτε το σκόρδο.
- Προσθέστε το μίγμα λαχανικών και ανακατέψτε.
- Ζεστάνετε λάδι στο τηγάνι (περίπου 2 εκατοστά).
- Με δύο κουτάλια φτιάξτε μικρές στρογγυλές κροκέτες λαχανικών και τοποθετήστε τις κατευθείαν στο καυτό λάδι.
- Τηγανίστε από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρετέ τις ζεστές
Και απολαύστε!