Υλικά για 10 μεγάλα muffin:
- 100g μαργαρίνη
- 100g ζάχαρη
- 200g αλεύρι Lorpofin
- 2 κουταλάκια του γλυκού υποκατάστατο αυγού Loprofin
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 150ml υποκατάστατο γάλακτος Loprofin
- 1 κουταλιά της σούπας μίγμα μπαχαρικών (κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο)
- 100g φρέσκα ή κατεψυγμένα cranberries κομμένα στη μέση
Θερμοκρασία Φούρνου:
200oC
Εξοπλισμός:
Μπωλ, κουτάλα, μίξερ, χάρτινες θήκες για muffin, ταψί για muffin και σχάρα
Μέθοδος Παρασκευής:
- Βάλτε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπωλ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ανάλαφρα σε υφή.
- Προσθέστε το αλεύρι Loprofin, το υποκατάστατο αυγού Loprofin, το baking powder και το υποκατάστατο γάλακτος Loprofin.
- Χτυπήστε το μίγμα για δύο λεπτά ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέστε το μίγμα μπαχαρικών και τα cranberries και ανακατέψτε.
- Χωρίστε το μίγμα σε 10 θήκες για muffin που έχετε τοποθετήσει σε ένα ταψί για muffin.
- Εάν επιθυμείτε μπορείτε να πασπαλήσετε με λίγη ζάχαρη κάθε muffin.
- Ψήστε τα muffin σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να σφίξουν.
- Αφήστε να κρυώσουν σε μία σχάρα.
Και απολαύστε!