Επειδή το να βγαίνουμε έξω και ιδιαίτερα με φίλους μας φτιάχνει την ψυχολογία!
Και γιατί να μην «γυρίσουμε» τον κόσμο σε αυτές τις εξόδους μας?
Μπορούμε κάλλιστα ακολουθώντας μία διατροφή χαμηλή σε πρωτεΐνη να γνωρίσουμε τις κουζίνες του κόσμου!
Ακολούθως μερικές συμβουλές για να δοκιμάσετε διαφορετικές κουζίνες!
Ιταλική
Ελέγξτε από πριν εάν μπορείτε να φέρετε στο εστιατόριο τα δικά σας μακαρόνια χαμηλής πρωτεΐνης ή ζύμη για πίτσα φτιαγμένη από αλεύρι χαμηλής πρωτεΐνης, έτσι επιλέγοντας υλικά όπως λαχανικά για να μπουν στην πίτσα ή σάλτσες με βάση την ντομάτα μπορείτε να απολαύσετε ένα χαμηλής πρωτεΐνης ιταλικό γεύμα. Καλή εναλλακτική αποτελούν πάντα οι σαλάτες.
Κατάλληλες Σάλτσες: Ναπολιτάνα, Αραμπιάτα, Βασιλικού, Πουτανέσκα (ελέγξτε να μην περιέχει αντζούγιες), Πομαρόλα, Νόρμα, Πριμαβέρα
Ινδική
Το Ινδικό μπορεί να αποτελέσει μία ακόμη καλή επιλογή για διατροφή χαμηλή σε πρωτεΐνη, καθώς έχει πολλά χορτοφαγικά πιάτα αλλά και αρκετά συνοδευτικά λαχανικών μπορούν να φτιαχτούν και ως κύριο πιάτο.
Κατάλληλα πιάτα: Όλα τα χορτοφαγικά πιάτα και κάρυ με επιτρεπόμενα λαχανικά που δεν περιέχουν κρέμα, τσάτνεϋ μάνγκο.
Κινέζικη
Στην κινέζικη κουζίνα υπάρχουν πολλά κύρια πιάτα με βάση τα λαχανικά που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε όπως stir-fry. Αποφύγετε όμως τη σόγια και ρωτήστε το εστιατόριο εάν το πιάτο το οποίο θέλετε να φάτε την περιέχει ή εάν μπορεί να φτιαχτεί χωρίς σόγια.
Κατάλληλα πιάτα: Όλα τα stir-fry λαχανικών και όλα τα πιάτα με ρύζι και λαχανικά.
Σημαντική σημείωση: οι παραπάνω προτάσεις αποτελούν ενδεικτικό οδηγό. Εάν δεν είστε σίγουροι για την καταλληλόλητα κάποιου από τα συστατικά συμβουλευτείτε τον γιατρό ή διατροφολόγο που σας παρακολουθεί.