Μια γιορτινή συνταγή για Χριστουγεννιάτικες Βάφλες

Υλικά (για 9 μερίδες)*

Προτάσεις για τη γέμιση

  • Φρούτα του δάσους, μέντα, μέλι
  • Μάνγκο, ακτινίδιο, γιαούρτι από γάλα καρύδας**
  • Μπανάνα με καραμέλα και σαντιγί**
  • Φράουλες με σιρόπι σοκολάτας

Μέθοδος Παρασκευής

  1. Ανακατέψτε όλα τα «ξηρά» υλικά μαζί.
  2. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το Υποκατάστατο Γάλακτος Loprofin. Ανακατέψτε καλά στο μίξερ, μέχρι το μίγμα να πάρει λεία υφή.
  3. Τοποθετήστε το μίγμα στο ειδικό μηχάνημα για βάφλες, σε ειδικό ταψί με φορμάκια ή σε τηγάνι γκριλιέρα.
  4. Ψήστε για 5 με 6 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν «χρυσό» χρώμα.

Η συμβουλή του σεφ

Η ποικιλία στα γεύματα είναι πολύ σημαντική για τη συμμόρφωση στο πρόγραμμα διατροφής. Αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει και δοκιμάστε πρωτότυπες συνταγές, όπως αλμυρές βάφλες! Αρκεί στην παραπάνω συνταγή να αντικαταστήσετε το μέλι με μπαχαρικά της αρεσκείας σας. Συνοδεύστε τις αλμυρές βάφλες με πέστο, χούμους χαμηλό σε πρωτεΐνη ή κάποια άλλη επιτρεπόμενη επιλογή!

Προτάσεις για τη γέμιση

Αλμυρή Καραμέλα

Υλικά (1 μερίδα= 0γρ. Πρωτεΐνης)

  • 45 γρ. βούτυρο
  • 85γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Μέθοδος

  1. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε φωτιά μέτριας έντασης και ανακατέψτε το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν.
  2. Αυξήστε την ένταση της φωτιάς και φέρτε σε βρασμό.
  3. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι και δύο εβδομάδες.
  4. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίστε με λίγο αλάτι.

Σος με φρούτα του δάσους

Υλικά (1 μερίδα= 0γρ. Πρωτεΐνης)

  • 250 γρ. κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
  • 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι

Μέθοδος

  1. Στο μούλτι ανακατέψτε τα φρούτα του δάσους, αφού τα έχετε ξεπαγώσει, το λεμόνι και τη ζάχαρη.
  2. Σουρώστε για να απομακρύνετε τους σπόρους.
  3. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τη σος στο ψυγείο μέχρι και δύο εβδομάδες.

Σιρόπι ζεστής σοκολάτας

Υλικά (1 μερίδα= 0,3γρ. Πρωτεΐνης)

  • 50 γρ. έτοιμο μίγμα γλάσου σοκολάτας**
  • 2 κουταλιές της σούπας Υποκατάστατο Γάλακτος Loprofin

Μέθοδος

  1. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το μίγμα γλάσου σοκολάτας με το Υποκατάστατο Γάλακτος Loprofin.
  2. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και να πήξει.
  3. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το σιρόπι στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.

* Πιθανά περιέχονται αλλιεργόνα συστατικά, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα αλλεργιογόνα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το γιατρό σας,
** Παρακαλούμε διαβάστε τη συσκευασία για την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.
Τα προϊόντα της σειράς Loprofin είναι Τρόφιμα για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς για τη διαιτητική διαχείριση ενδογενών μεταβολικών νοσημάτων και άλλων καταστάσεων που χρήζουν διατροφή χαμηλή σε πρωτεΐνη, και πρέπει να χορηγούνται υπό ιατρική παρακολούθηση.