Ψωμάκια

(8 με 10 ψωμάκια)

  • 1 Fortimel® Compact 125mL Ουδέτερη Γεύση
  • 300 γραμ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 60 γραμ. βούτυρο​
  • 1 κρόκο αυγού
  • 20 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • 5 γραμ. αλάτι

Μέθοδος Παρασκευής

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.​
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τον κρόκο του αυγού με το Fortimel® Compact 125mL Ουδέτερη Γεύση. Λιώστε ξεχωριστά το βούτυρο και ανακατέψτε καλά με τα υπόλοιπα «υγρά» υλικά.​
  3. Αδειάστε σταδιακά το μίγμα με το Fortimel® Compact 125mL Ουδέτερη Γεύση, το αυγό και το βούτυρο, στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι αν σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη.
  4. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.​
  5. Πλάστε 10 με 12 στρογγυλά ψωμάκια. Τοποθετήστε τα σε επιφάνεια ταψιού την οποία έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 45 λεπτά. Πριν ψήσετε τα ψωμάκια, αλείψτε τα με λίγο γάλα με τη βοήθεια ενός μαγειρικού πινέλου.​
  6. Ψήστε σε θερμοκρασία 1800C, για περίπου 20 λεπτά.

Tip!

Δοκιμάστε τα λαχταριστά γλυκά ψωμάκια, και εάν αγαπάτε τη σοκολάτα μπορείτε να προσθέσετε μερικές νιφάδες στη ζύμη!